НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете печката безупречно с няколко натурални средства!

Почистете печката безупречно с няколко натурални средства!

0
Почистете печката безупречно с няколко натурални средства!
Почистете печката безупречно с няколко натурални средства!

Наистина работи! Чистотата на печката е болезнена тема за почти всяка домакиня. При приготвянето на храната става все по-трудно да се почисти от стари замърсявания. Освен това, за тази скъпа техника, се нуждаете от правилна грижа.

Искаме да ви кажем колко бързо и лесно можете да почистите печката, без да използвате скъпи почистващи препарати и тел за премахване на загаряния. Надяваме се, че тази селекция от пет чудесни начина на почистване ще ви бъде полезна.

Как да почистите печката от загаряния?

Оцет

Използвайте спрей бутилка, за да разпръснете оцета по повърхността на печката и оставете така за 20 минути. След това внимателно изплакнете оцета с влажна гъба. Ако трябва да почистите много мръсна плоча, поръсете повърхността със сода и след това я напръскайте с оцет. Изчакайте почистващата смес да започне да действа 15-30 минути и внимателно я отстранете с хартиена кърпа или влажна гъба.

Хавлиени кърпи

Поръсете повърхността със сода за хляб, накиснете хавлиите в топла сапунена вода и ги изстискайте добре. Покрийте плочата с мокрите кърпи и оставете за 15 минути. Почистете печката от мръсотията с влажна гъба.

Растително масло

Оказва се, че растителното масло напълно се справя с мръсотията, която остава върху печката след готвене. Напоете хартиени кърпи със зехтин или слънчогледово олио и избършете замърсените повърхности. За премахването на останалите мазнини ще ви помогне обикновената влажна гъба и  препарата за съдове.

Вижте още: Мухите ще избягат веднага, щом видят това в дома ви!

Сода и пероксид

При непрекъснато разбъркване изсипете към 0,25 чаша сода 0,25 чаша водороден пероксид. Равномерно разпределете получената маса върху замърсената повърхност на плочата и оставете за 15 минути. След това избършете с влажна гъба или хартиена салфетка.

Лимон и сол

Замърсяванията покрийте с лимонов сок и поръсете със сол. Оставете продукта 5-10 минути и след това го премахнете с помощта на влажна гъба. За да защитите кожата на ръцете от увреждане, дразнене и алергични реакции, препоръчваме ви да използвате гумени ръкавици.

С помощта на тези методи Вашата печка винаги ще свети от чистота!

loading...