НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да възстановите желязото в кръвта си? Вижте тези 3 рецепти!

Как да възстановите желязото в кръвта си? Вижте тези 3 рецепти!

0
Как да възстановите желязото в кръвта си Вижте тези 3 рецепти!
Как да възстановите желязото в кръвта си Вижте тези 3 рецепти!

Как да възстановите организма си, ако имате проблеми със съня, необичайно ускорен пулс по време на тренировка или сте лесно уморени?

Може да се окаже, че страдате от анемия – недостиг на червени кръвни телца и/или хемоглобин в кръвта. Това причинява намалена способност на кръвта да пренася кислород към тъканите, причинявайки тъканна хипоксия.

В повечето случаи анемията се причинява от дефицит на желязо. Смята се, че един от всеки 10 момичета страдат от анемия в резултат на месечния им цикъл, както и поради това, че не ядат правилните храни за изграждане на кръвта.

Червени кръвни клетки

Има много фактори, които могат да причинят анемия. Някои от най-често срещаните включват дългосрочно лечение, менструация, отравяне с тежки метали и лош хранителен режим. За да се снабдите с достатъчно желязо и да имате червени кръвни клетки, които работят напълно ефикасно, трябва да предприемете стъпки на промяна в диетата ви.

Дефицитът на кислород в анемичен човек може да го направи слаб, уморен; да причини често сърцебиене, слаби нокти и коси. Желязото е изключително важно за синтеза на еритроцитите и хемоглобина.

Започнете да пиете тези здравословни сокове и можете да възстановите червените кръвни клетки!

Вижте още: Слушате определена музика и настръхвате? Учените имат обяснение!

Сокове за лечение и контрол на анемията

Сок от цвекло.

Цвеклото е отличен източник на желязо, докато морковите имат способността да улесняват асимилацията на желязото. Пивоварната мая също е включена в рецептата, тъй като е много полезна за намаляване на кръвната захар при диабетици и облекчаване на главоболието. Лимонът е отлично добавка към този сок. Не само че ще подобри вкуса, но и ще осигури по-добро усвояване на хранителните вещества.

Необходими съставки:

 • 4 цвекло.
 • 4 моркови.
 • ½ лимон.
 • 2 супени лъжици пивоварна мая. *

Получаване:

Трябва да измиете и нарежете лимона, морковите и цвеклото. Поставете ги в сокоизтисквача и веднага след като направите сока, трябва да добавите бирената мая и да разбъркате добре.

Бележка: Пивоварната мая не се препоръчва за хора, които имат кандида или подобни гъбични заболявания!

Спанак, сок от цвекло и ягодоплодни

Този сок също има богато съдържание на желязо. Наличието на витамин С улеснява абсорбирането на желязото и спомага да възстановите у укрепите тялото си. Уверете се сами, като изпробвате рецептата!

Необходими съставки:

 • 1 чаша ягодоплодни
 • 3 малки репички
 • 2 шепа спанак
 • 1 цвекло
 • ½ лимон

Получаване:

Измийте всички съставки. Нарежете репичките и цвеклото на малки парченца. Поставете всички продукти в сокоизстисквача. Това е всичко! Наслаждете се!

Сок от магданоз

Силният му вкус показва колко мощен е този сок срещу анемията. Магданозът е отличен източник на желязо.. Препоръчва се 30 минути преди хранене.

Необходими съставки:

 • 1 китка магданоз
 • 1 краставица
 • 1 зелена ябълка или портокал
 • ½ лимон

Получаване:

Измийте всички съставки и ги поставете в сокоизстисквачката. Ако използвате блендер, не забравяйте да добавите 1 чаша бадемово мляко (или вода), за да улесните смесването.

Надяваме се, че рецептите ще ви харесат и ще спомогнат по-бързо да възстановите здравето си.

loading...