НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рефлексологията може да помогне на диабетиците! Вижте как!

Рефлексологията може да помогне на диабетиците! Вижте как!

0
Рефлексологията може да помогне на диабетиците! Вижте как!
Рефлексологията може да помогне на диабетиците! Вижте как!

Добри новини за диабетиците! Рефлексологията ще им помогне да подобрят състоянието си!

Диабетът е състояние, при което нивото на кръвната захар на даден човек става твърде високо. Има два вида диабет: диабет тип I (когато имунната система атакува клетките, отговорни за производството на инсулин) и диабет тип II (когато тялото не е в състояние да произвежда достатъчно инсулин или клетките на тялото вече не реагират на инсулина).

Диабет тип I

Този вид е известен и като ранен диабет, юношески диабет или инсулинозависим диабет, тъй като хората са склонни да го развият до 40 години, най-вече в юношеските си години.

Диабет тип I е по-рядко срещан от тип II и около 10 процента от всички случаи в света се отнасят към тип I. Според данните, честотата на диабет тип I сред американците на възраст под 20 години се е увеличила с 23% между 2001 г. и 2009 г.

Диабет тип II

Както бе споменато в началото, този вид е резултат от неспособността на организма да произвежда инсулин или да реагира на него правилно.

До 90% от всички случаи на диабет са от тип II. Повечето хора могат да поддържат симптомите под контрол, като следват здравословна диета, загубят тегло и правят физически упражнения редовно. Но този тип е прогресивно заболяване, което означава, че всеки ден се влошава и пациентът в крайна сметка трябва да получава инсулин под формата на таблетки.

Рискът от развитие на това заболяване става по-висок с напредването на възрастта, вероятно защото ставаме по-малко активни и наддаваме тегло.

Невропатичната болка е едно от най-честите усложнения, причинени от диабета. Диабетиците могат да развият увреждане на нервите по цялото тяло и да изпитат симптоми като скованост, изтръпване и болка в краката и ръцете. Това може да бъде доста страшно, особено когато тези части на тялото са вцепенени. Смята се, че 60-70% от пациентите с диабет изпитват невропатия в определена форма.

Но се оказва, че има добри новини за диабетиците! Според проучване от 2014 г., рефлексологията може да бъде ефективен начин за намаляване на невропатичната болка от диабета и за подобряване на цялостния живот на диабетиците.

Съвременната рефлексология предлага следните методи за лечение на невропатичната болка в краката и ръцете.

За лечение на невропатия в краката, натиснете точка К6, която се намира малко под глезена от вътрешната извивка на крака. Натиснете силно с палеца си.

Вижте още: Приготвя се за 5 минути, консумира се 5 дни, отслабва се 5 кг.

За лечение на болка и изтръпване на горните крайници, натиснете L10, която се намира в центъра на палеца на дланта на ръката.

Оказва се, че рефлексологията може да бъде полезна за диабетиците без невропатия. Това, което прави рефлексологията ефективна в регулирането на нивата на кръвната захар е фактът, че тя стимулира мускулите, панкреаса, черния дроб, червата и стомаха, всички от които са свързани с метаболизма и обработката на глюкозата и въглехидратите.

Затова използвайте пръстите си или помолете любимия си човек да масажира точките на краката и ръцете, които отговарят на органите, влияещи върху нивото на кръвната захар, включително на епифизната, щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, панкреаса, хипофизата и тимуса, както и на яйчниците и тестисите.

loading...