НАЧАЛО ЗДРАВЕ 9 вида болка, които показват проблем в организма ви

9 вида болка, които показват проблем в организма ви

0
9 вида болка, които показват проблем в организма ви
9 вида болка, които показват проблем в организма ви

Медицинското определение на тази болка означава вид болка в определени части на тялото, причинена от проблем в жизнените органи. Много е важно човек да разбере какъв вид болка чувства и какво означава тя. Тъй като тя може да покаже някои сериозни проблеми в тялото ви, трябва да се консултирате с лекар, когато я почувствате.

9 вида болка, която трябва да знаете, за да спасите живота си:

1) Болка в гръдния кош и лявата ръка

Леката и интензивна болка в областта на гръдния кош и лявата ръка показва, че човекът има сърдечен проблем или сърдечна недостатъчност. Тъй като сърдечните вентрикули изпращат сигнали под формата на импулси на същите нива на гръбначния мозък, човек със сърдечен проблем често изпитва болка в тези области.

Тези, които изпитват такава болка, незабавно трябва да посетят своя лекар за по-нататъшно изследване. Въз основа на състоянието и тежестта на сърдечните заболявания, лекарите предписват лекарства и предлагат допълнителни планове за лечение.

2) Болка в рамото и врата

Човек с болка в областта на рамото и горната част на шията трябва да се консултира с пулмолог, защото тя показва, че има проблем с белите дробове. Ако човек има затруднения с дишането, продължителна болка в областта на шията и силна болка в рамото, тогава се препоръчва посещение при лекар. Поради проблем с дихателната система, нервът, който свързва гръбначния стълб, често изпраща импулси и причинява болезнени усещания.

3) Болка в областта на врата и под десните ребра

Докато проблемите в белите дробове водят до болка в предната част на шията, то тази болка може да бъде резултат от сериозно заболяване на черния дроб или жлъчния мехур. Ако болката се усеща за по-дълъг период от време, трябва незабавно да се консултирате с лекар.

4) Болка в предната и задната част на тялото

Болката в предната и задната част на тялото показва, че човек има проблеми със стомаха и панкреаса. Това е един от най-трудните проблеми, който трябва да бъде идентифициран. Това се дължи на факта, че през повечето време човек мисли, че причината е вследствие на неправилната стойка и заседналия начин на живот.

Тъй като повечето хора с такава болка не я разпознават, проблемите със стомаха и жлъчния мехур често се влошават с течение на времето. Консултирайте се с Вашия лекар, за да диагностицирате проблема и да намерите правилното лечение за стомашната или панкреасната болест.

5) Болка в корема

Болката в корема показва, че човек има проблем в тънките черва. По-голямата част от времето човек чувства болката в пъпа. Всяко леко тежко възпаление в тънките черва може да доведе до болезнено усещане. Човек може да изпита тази болка поради всяко функционално разстройство в червата или поради спазъм в червата. Болките в средната и долната част на корема също могат да се отнасят до някои проблеми в дебелото черво. Тези симптоми са жизненоважни и изискват незабавно медицинско обслужване.

6) Болка в долната част на корема

Болката в долната част на корема може да се отнася и до някои проблеми в дебелото черво. Тези симптоми изискват незабавно медицинско обслужване.

7) Болка в крака и таза

Нарушенията в бъбреците често водят до лека или силна болка в краката, таза и долната част на корема. Болката в долната част на таза може да показва проблеми с пикочния мехур.

Вижте още: Оризовата вода и нейните свойства, за които не подозираме!

8) Болка в долната част на таза

Болката в долната част на таза може да показва проблеми с пикочния мехур. Когато бъбреците са подути или пикочният мехур е болен, той води до възпаление и изпраща нервен импулс към определени области.

9) Болка от двете страни на долната част на корема

Всеки проблем с яйчниците може да доведе до болки и от двете страни на корема. Кисти на яйчниците, ракообразен растеж или подуване могат да причинят такава болка. Дори една малка инфекция може да причини остра болка в тези области. Консултирайте се с вашия гинеколог за диагноза и лечение.

loading...