НАЧАЛО ЗДРАВЕ Разтопеното масло ще премахне токсините и инфекциите!

Разтопеното масло ще премахне токсините и инфекциите!

0
Разтопеното масло ще премахне токсините и инфекциите!
Разтопеното масло ще премахне токсините и инфекциите!

Какво знаете за разтопеното краве масло? Защо е толкова ценено от хиндуистите, защо се нарича течно злато? Не знаете ли? Тогава тази статия е за вас. Разбира се, в кухнята то също се използва от доста време, но малцина знаят за неговите лечебни свойства.

По същия начин, за неговото приготвяне у дома сте чували, но мнозина не знаят как точно да го направят със сигурност. Следователно, прочетете по-долу всичко за приготвянето на разтопеното масло в последователни стъпки.

От много източници можете да намерите описание на свойствата на разтопеното масло от гледна точка на Аюрведа – древната наука за хиндуистите за здравословен начин на живот. Много хора си мислят, че се преувеличават неговите лечебни свойства – ако всичко е толкова просто, защо не знаят за него?

У нас млечните продукти, включително маслото, винаги са били много популярни сред всички сегменти от населението – защо не сте ги използвали за лечение на различни заболявания?

В действителност, разтопеното масло наистина има лечебни свойства, но поради рязко отличаващи се хранителни навици обаче те не могат да се случат, така както в Индия и другите източни страни. Ние сме свикнали да консумираме традиционно много различни протеинови храни – месо, риба, домашни птици и да ги подправяме с мазнини. Хиндуистите са по-отдадени на зеленчуковата храна, която идеално се комбинира с разтопено масло – те го наричат гхи.

Как да направите гхи у дома?

По-добре е да приготвите разтопеното масло у дома, но не винаги разполагате с достатъчно време и енергия. Затова си заслужава да бъдете по-внимателни и да изберете качествени и доказани марки масло.

Качественото разтопено масло няма специални вкусове и мирис – трябва да има мирис и вкус на разтопена млечна мазнина. Консистенцията на маслото е мека, но зърнеста; ако то се разтопи, трябва да бъде прозрачно, с еднороден цвят, жълто или светло жълто – не трябва да има утайка.

Рецептите за готвене на разтопено масло са много различни. Има толкова много рецепти при които се препоръчва просто да стопите маслото, да съберете образувалата се пяна и да отстраните твърдите частици. След това да прецедите.

Можете да го направите по този начин – маслото все още ще бъде по-полезно от маслото с млечни протеини и течности; ще придобие прозрачно златист цвят, а храната, приготвена с него, ще бъде много по-вкусна от обикновено.

Вижте още: Отървете се от болките в гърба, гръбначния стълб и краката!

Когато през есента, в студеното и ветровито време, започне да изсъхва носната лигавица – както се случва при много хора – е необходимо, да я намажете с разтопено масло. То ще ви предпази от настинки и инфекции.

В козметиката гхи също се възприема за чудо – то бързо може да проникне в порите на кожата и се абсорбира от нея перфектно. То се разтваря в слоевете на кожата и започва да премахва отлаганията на сол и токсини, натрупани в тях, така че кожата след процедурата с топено масло (например, след масаж) става мека, гладка и еластична.

loading...