НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Винаги тоалетната ви ще мирише свежо и ще остава чиста!

Винаги тоалетната ви ще мирише свежо и ще остава чиста!

0
Винаги тоалетната ви ще мирише свежо и ще остава чиста!
Винаги тоалетната ви ще мирише свежо и ще остава чиста!

Почистването на тоалетната е едно от най-малко предпочитаните домакински задължения, но знаем, че все пак то трябва да се свърши. Поддържането на вашата тоалетна чиста, със свеж аромат и без микроби е изключително важно за благополучието на цялото ви семейство, но кой каза, че не можете да направите тази работа по-лесна?

Вместо да инвестирате в скъпи почистващи препарати, наситени с тежки химикали, защо не опитате следващия домашен почистващ препарат за тоалетна? Той ще неутрализира миризмите, ще премахне бактериите и ще направи миризмата свежа.

Съставки:

160 грама сода за хляб

60 мл лимонов сок

1/2 оцет

1 литър водороден пероксид (3%, лесно достъпен във всяка аптека)

15-20 капки ароматно етерично масло

Получаване:

Смесете содата и лимоновия сок в малка купа. В отделна купа смесете водородния пероксид и оцета. Добавете ги към сместа от сода и лимонов сок. Накрая добавете ароматно етерично масло по ваш избор.

Вижте още: Това средство против изпотяване е два пъти по-силно от дезодорант!

Вземете лъжица и направете таблетки в полусферична форма. Поставете ги на пергаментова хартия, за да изсъхнат. Ще са необходими най-малко 4 часа, но ако не бързате, ги оставете да изсъхват добре през нощта. Когато са напълно сухи, ги съхранявайте в запечатан стъклен буркан близо до тоалетната.

Винаги, когато видите, че вашата тоалетна е готова за почистване, просто хвърлете една от направените от вас таблетки в тоалетната. Можете да правите това често – 2-3 пъти седмично.

loading...