НАЧАЛО ЗДРАВЕ Зелевите листа имат удивителна лечебна сила!

Зелевите листа имат удивителна лечебна сила!

0
Зелевите листа имат удивителна лечебна сила!
Зелевите листа имат удивителна лечебна сила!

Зелевите листа са били използвани от векове против подуване, язви, навяхвания. Техните противовъзпалителни свойства се използват за лечение на болки в ставите, дължащи се на артрит и спортни травми.

Зелевите листа се използват от векове – време е да си припомним невероятната им лечебна сила.

Зелето помага при подагра

Мнозина твърдят, че това просто средство намалява или елиминира болката от подагра. Всичко, което трябва да направите, е да запазите няколко замразени листа зеле в найлонова торбичка във фризера. Когато страдате от подагра, подредете листата около засегнатата област, обвийте с хавлиена кърпа.

Химическите вещества в зелето ще проникнат в кожата и ще разтворят кристалните отлагания. Замразените листа ще успокоят възпалената област във всеки случай.

Зелето облекчава болката

Савойското зеле работи най-добре. Вземете няколко листа, изрежете централната част, поставете я на плоска дъска и започнете да мачкате с точилка, докато сокът започне да излиза. След това поставете листата върху подутите стави и обвийте с марля около ставата.

Вижте още: Страдате ли от зъбобол? Вижте какво може да означава това!

Зеле против тумор

Вземете зелевите листа от фризера, не трябва да са топли, а все още студени, обвийте ги около подутите крака и седнете с повдигнати крака за 30 минути. Зелето има качеството да абсорбира водата и да изтегля излишната течност от краката.

loading...