НАЧАЛО ЗДРАВЕ Симптомите на рак, които не бива да пренебрегвате!

Симптомите на рак, които не бива да пренебрегвате!

4157
0
Симптомите на рак, които не бива да пренебрегвате!
Симптомите на рак, които не бива да пренебрегвате!

Лекарите казват, че хората често пренебрегват симптомите на рак.

Онкологичните заболявания се явяват едни от най-ужасяващите – статистиката за оцеляването след лечение е доста разочароваща. Както отбелязват онколозите, в почти половината от случаите на рак пациентите не обръщат внимание на появата на съпътстващите го симптоми. Известно е, че при лечението на рак е много важно да се обърнете към лекар навреме, само за да получите повече шансове за ефективно лечение и пълно възстановяване.

На кои онкологични симптоми хората не обръщат внимание, като по този начин усложняват процеса на бъдещото им лечение:

1) Силна кашлица и болка в гърдите. За съжаление, този симптом може да показва рак на белия дроб, но почти винаги не се забелязват. Пациентът смята, че това е просто бронхит и скоро неприятните симптоми ще изчезнат, но следващата стъпка е диагнозата рак.

2) Болезнено преглъщане и възпалено гърло. Изглежда, че често срещан симптом за настинка е възпаленото гърло и човек започва да приема лекарства за това заболяване, но в действителност може да е развил рак на гърлото и да има тумор в белите дробове.

3) Разширяване на лимфните възли. Много е странно, че хората пропускат тези онкологични симптоми и не им обръщат внимание. Ако имате увеличени лимфни възли в слабините и подмишниците, е необходимо незабавно да предприемете мерки, защото това може да показва развитието на ракови заболявания на вътрешните органи.

4) Хронична умора и сънливост са симптомите, на които също трябва да обърнете внимание, особено ако си почивате, а силите ви не се възстановяват.

5) Липса на апетит и внезапна загуба на тегло. Просто така тялото ви не може да се откаже да се храни – мозъкът винаги трябва да ви изпраща сигнали, че е време да ядете. Ако изведнъж сте започнали да отслабвате бързо, тогава имате причина да отидете на онколог.

Вижте още: Куркума: 8 ползи от използването на тази удивителна подправка

6) Кървави изпражнения. Почти никой от онкоболните не обръща внимание на това какви са неговите изпражнения, а дори и човек да забележи, има кръвни съсиреци, той не обръща сериозно внимание на това. Всъщност трябва да отидете веднага в болницата.

7) Болезнената менструация и тежкото кървене трябва да накарат жената да се обърне към гинеколог, защото това не е нормално. Много често с такива симптоми жените биват диагностицирани с рак на яйчниците или матката.

loading...