НАЧАЛО ЗДРАВЕ Не изхвърляйте яйчените черупки! Вижте защо!

Не изхвърляйте яйчените черупки! Вижте защо!

0
Не изхвърляйте яйчените черупки! Вижте защо!
Не изхвърляйте яйчените черупки! Вижте защо!

Универсално средство!
Калцият има много важни функции в работата на организма. Той нормализира функциятан на нервите и мускулите, регулира сърдечния ритъм и помага за здрав сън.
Калцият в тялото ни намалява, когато консумираме алкохол, кафе, газирани напитки и т.н. Това е много важно за бременните жени и тези в менопауза, възрастните хора и хората, страдащи от храносмилателни проблеми. Яйчените черупки са почти идентични по химичен състав с човешките кости и зъби. Те съдържат 90% калций.

Когато се използва в по-големи количества, калцият може да стимулира костния мозък да произвежда кръвни клетки, да намали високия холестерол и високото кръвно налягане.

Яйцата също така съдържат цинк, манган, мед, желязо, флуор, фосфор, хром и молибден. В зависимост от възрастта на човек, препоръчителната доза е от 1,5 до 3 грама натрошени яйчени черупки.

Използвайте ги за щитовидната жлеза

Измийте 8 яйца, подсушете, обелете и натрошете черупките им. Прибавете сока на 2 лимона и поставете в хладилника за няколко дни. Когато омекнат, прецедете течността и я разбъркайте с 1 килограм мед и 1 литър коняк. Оставете тази смес да престои в продължение на 7 дни. След 7 дни, започнете да консумирате 2-4 пъти дневно, по 1 чаена лъжичка.

Използвайте при язви и гастрити

Една чаена лъжичка натрошени яйчени черупки, смесени с 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица нарязани орехи. Консумирайте 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка в продължение на 20 дни.

Вижте още: Содата за хляб – какви лечебни ползи притежава и как да я ползваме

Вземете натрошени черупки на върха на ножа и смесете с 2 супени лъжици лимонов сок. След омекване добавете 100 милилитра горещо мляко. Консумирайте два пъти дневно, сутрин на гладно и преди лягане.

Използвайте черупки, за да пречистите кръвта и да подсилите имунната система

Измийте 3-4 яйца, счупете ги и поставете черупките в 3 литра вода. Съхранявайте в хладилник 7 дни, след което пийте тази течност като вода. Консумирайте максимум 2-3 чаши вода, смесени с малко лимонов сок.

loading...