НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Науката съветва да се отървете от негативните хора в живота си!

Науката съветва да се отървете от негативните хора в живота си!

0
Науката съветва да се отървете от негативните хора в живота си!
Науката съветва да се отървете от негативните хора в живота си!

Науката е на ваша страна.
Всички знаем, че понякога е трудно да се общува с хора, които непрекъснато се оплакват. Ние приемаме от тяхната негаивност. Като цяло, за учените това не е тайна: хленчене, мрънкане, оплакване, както и склонност към драматизиране на събитията са наистина заразни. Но, както се оказа, това е само част от проблема.

Най-новите изследвания показват, че комуникацията с такива хора оказва негативно влияние върху здравето. Вреди не само умствено, но и физически.

Негативността, идваща от колеги, приятели или съученици, буквално пренарежда мозъка ни, така че да е по-лесно да видим в света само лошите и по-трудни гледни точки, отколкото добрите.

Обратното твърдение също е вярно: позитивността е като мускул – расте, ако се използва.

Негативни чувства като цинизъм, враждебност и гняв са просто ужасни за вашето тяло…

Негативността може да ви убие…

Вземете, например, гнева. Той води до влошаване на състоянието на имунната система и ефектът е по-лош, отколкото можете да си представите. Гневът потиска имунната система в продължение на шест часа! Ако се ядосвате много често, бъдете сигурни, че сте изложени на риск от ужасни неща като инфаркт на миокарда и инсулт, казва кардиолог д-р Синтия Сейк.

Често ли изпитвате недоверие към онези, с които общувате? Изследване, публикувано през 2014 година в списание “Neurology”, показва, че недоверието и цинизмът повишават риска от развитие на деменция и болест на Алцхаймер.

И за сърцето е също вредно: едно проучване от 2009 година показва, че циничните жени е по-вероятно да умрат от сърдечно-съдови заболявания, отколкото тези, които трудно могат да се нарекат цинични.

Негативността е като грип…

Сериозните учени не се съмняват, че негативността е наистина ужасна. Но не можете дори да си представите колко заразни могат да бъдат негативните чувства…

“Колкото повече време прекарвате с негативни хора, толкова повече ще започнете да ги харесвате, казва психологът Илейн Хутфилд, провела изследването.

– Аз открих, че хората имитират всички характеристики на поведението на другите: изражението на лицето, позата, движенията, тона на гласа и т.н. Но най-важното е, че ние приемаме психическото състояние на хора, близки до нас. Хората са много чувствителни същества. Ако някой от вашето обкръжение е в лошо настроение, то ще се пренесе и на останалите. Същото важи и в обратния случай”.

Вижте още: 9 навика, които ще ви направят по-успешни и щастливи

Сега е времето да се отървете от вечно недоволните хора. Не се оплаквайте от живота и се отървете от тези, които го правят през цялото време!

И моля, споделете тази публикация с негативните си приятели. Кой знае, може би тя ще ги накара да се променят…

 

loading...