НАЧАЛО ЗДРАВЕ Солените превръзки ще ви предпазят от болести!

Солените превръзки ще ви предпазят от болести!

0
Солените превръзки ще ви предпазят от болести!
Солените превръзки ще ви предпазят от болести!

Това е рецепта на известен хирург.
Не трябва да ядете много сол – всеки знае това. Твърде солените храни увреждат здравето и предизвикват проблеми със задържането на течности в тялото. Но използването на солта като лекарство е много полезно.
Разтвор със сол е в състояние да премахне възпалението, да прочисти носа и гърлото. Какви други чудеса може да направят солените превръзки?

Тази рецепта е приготвена за първи пък от доктор И.И. Шчеглов, който я е използвал за лечение на ранени войници по време на Втората световна война! За това разказва неговата медицинска сестра.

Според историите на медицинската сестра, хирургът лекувал сериозни рани с помощта на хипертоничен разтвор от натриев хлорид, който за 3-4 дни изчиствал раната, а високата температура при използването на този метод спадала.

Как е възможно това? Факт е, че соленият разтвор има абсорбиращо действие и издърпва всички патогени от увредените тъкани.

Как се използват превръзки със солен разтвор?

1) Процентът сол в разтвора не трябва да бъде повече от 10%. По-добре да използвате по-малко, отколкото повече! Превръзки с по-висока концентрация на сол, могат да доведат до разрушаване на капилярите в тъканите в областта, в която се прилагат.

2) Материалът, използван за превръзката, трябва да бъде дишащ. Това е задължително условие! Използвайте естествена материя – лен или памук.

Ако използвате марля, свийте я на 8 слоя. Всеки друг материал – на 4 слоя.

3) Действието на солената превръзка се простира само до областта, към която се прилага.

4) Такова лечение може да бъде доста дълго – ще отнеме поне седмица, за да видите ефекта от използването на превръзката.

5) По време на поставянето на превръзката, разтворът трябва да е горещ. Марлята не трябва да е много суха и не много влажна.

Как да използвате солта за конкретни заболявания?

1) Ако имате хрема или главоболие, наложете кръгла превръзка на челото и шията. Запушеният нос ще бъде облекчен след 1-1,5 часа. За да се отървете от главоболието, превръзката трябва да действа до сутринта.

2) При простуда или грип, незабавно приложите описания по-горе метод. Ако имате инфекция в гърлото или кашлица, се слага превръзка не само на главата и шията, но и на гърба (2 слоя влажна и 2 слоя суха кърпа).

Оставете превръзките да действат през цялата нощ.

Направете около 4-5 процедури.

Вижте още: Компрес на краката ще пречисти тялото от всички опасни токсини!

Ето още няколко съвета за това как да приготвите разтвора със сол.

Това е важно!

1) В един литър гореща вода (дъждовна или дестилирана), разтворете 3 супени лъжици сол. Разбъркайте добре.
2) Вземете 8 слоя естествена материя, накиснете я в разтвора за 1 минута. Леко стиснете, за да изцедите.
3) Нанесете тази солена превръзка върху възпаленото място и фиксирайте с лепенка. От горе задължително поставете парче естествена вълна (за предпочитане агнешка). Легнете.
4) На сутринта премахнете всичко. Повторете процедурата и следващата вечер преди лягане.

Знаехте ли вече за този метод на лечение? Не забравяйте да споделите тази важна информация с приятелите си!

loading...