НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тази напитка за щитовидната жлеза се бори срещу възпалението!

Тази напитка за щитовидната жлеза се бори срещу възпалението!

0
Тази напитка за щитовидната жлеза се бори срещу възпалението!
Тази напитка за щитовидната жлеза се бори срещу възпалението!

Знаете ли, че супер храните и хранителните добавки за щитовидната жлеза ви поддържат в най-добра форма? Мнозина смятат, че супер продуктите са трудни за намиране, скъпи или налични само в специализираните магазини, но много от тях могат да бъдат намерени в хранителния магазин до вас. Колкото повече проучваме, толкова повече става ясно, че нашата най-добра аптека се намира много близо до дома.

Какво представлява щитовидната жлеза?

Вашата щитовидна жлеза е жлеза с формата на пеперуда, която покрива шията ви от трите ѝ страни. Тази жлеза отговаря за метаболизма ви и е от жизненоважно значение за здравето на сърцето, телесната температура и енергията в организма. Когато имате проблем с функцията на щитовидната жлеза, вероятно ще почувствате как някой мигновено намалява вашата енергия. За да върнете тази енергийна искра, проведете лечение с доказани средства за защита!

Как да разберете дали щитовидната жлеза е засегната?

И така, как да разберете, че щитовидната ви жлеза не работи както трябва? Може да забележите, че сте по-чувствителни към усещането за студ, ноктите ви са крехки и сухи, чувствате се изтощени, покачвате тегло, имате проблеми с паметта или забелязвате болка в мускулите. Тъй като щитовидната жлеза засяга толкова много процеси в тялото, симптомите са различни. Някои изследователи са открили, че 30% от диабетиците и другите автоимунни пациенти страдат от лоша функция на щитовидната жлеза.

Възпалението е мълчаливият убиец

Възпалението е убиец и може да причини много повече от схванати стави и незначителна болка. То може да доведе до болестта на Алцхаймер, депресия и дори рак!

Ранните симптоми на възпаление включват: главоболие, умора и загуба на енергия. Дори ниското ниво на възпаление може да ви накара да се чувствате уморени, с ниска енергия и по-възрастни, отколкото сте. Намаляването на възпалението ще помогне на щитовидната ви жлеза, ще отслабнете и оздравите цялото си тяло!

Какво можете да направите?

Преди да се примирите с ежедневната употреба на медикаменти, опитайте тази проста и естествена напитка!

Ето рецепта за намаляване на възпалението и подобряване на функцията на щитовидната жлеза!

Необходими съставки:

1/2 чаена лъжичка канела.

1/2 чаена лъжичка корен на джинджифил.

1/4 чаена лъжичка индийско орехче.

сок от 3 портокала.

сок от 1-2 лимона.

1 чаша чист, неподсладен сок от червени боровинки.

7 чаши пречистена или дестилирана вода.

Инструкции:

Кипнете пречистената или дестилираната вода. Добавете неподсладен сок от червени боровинки и намалете температурата до минимум. Добавете индийско орехче, джинджифил и канела.

Варете на слаб огън за 20 минути и оставете да се охлади до стайна температура. Добавете портокалов и лимонов сок. Консумирайте напитката топла или студена.

Вижте още: Как да се отървете от ангината и болките в гърлото?

Защо тази напитка действа?

Канелата е известна със своята доказана способност да увеличава работата на мозъка, да намалява теглото, да се бори с гъбичните инфекции и да намалява реакцията на възпаление.

Джинджифилът е богат източник на магнезий и калий, който естествено поддържа щитовидната жлеза и увеличава метаболизма.

Индийското орехче е известно, че подхранва надбъбречните жлези, намалява реакцията на кортизол и подобрява усилията за намаляване на теглото.

Сокът от червени боровинки и цитруси детоксикира организма, намалява възпалението, помага да отслабнете и ви дава повече енергия.

loading...