НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Солта ще ви помогне в почистването на дома ви! Ето как!

Солта ще ви помогне в почистването на дома ви! Ето как!

0
Солта ще ви помогне в почистването на дома ви! Ето как!
Солта ще ви помогне в почистването на дома ви! Ето как!

Може би ще ви изглежда странно, но от незапомнени времена солта се използва като почистващо средство. Солта е отлично вещество за дезинфекция и почистване на различни предмети без токсичен ефект.

Освен това, тя е много евтина, така че няма причина да не я използвате. В крайна сметка много от почистващите продукти на магазина са не само скъпи, но и вредни за здравето, защото съдържат химикали.

1) Защита от мравки

Ако искате да се отървете от мравките по прозорците, вратите или шкафовете, поръсете тези места със сол. Тя също така ще намали нивото на влажност в дома ви.

2) Полиране на мед, месинг и сребро

Тези метали губят цвета си, ако не се полират. За тази цел ще ви трябва сол. Смесете сол с ябълков оцет и изтъркайте металните предмети. Това естествено средство ще премахне всички петна и следи от мръсотия.

3) Почистване на канализацията

Разтворете малко сол в гореща вода и изсипете тази смес в канала на мивката в банята или кухнята. Солта ще разтвори мазнините, които запушват тръбите и миришат неприятно.

4) Измиване на прозорците в дома и колата

Разтворете 2 супени лъжици сол в 3,5 литра топла вода. С тази смес измийте прозорците и премахнете упоритите петна. Най-хубавото на този метод е, че ефектът ще бъде запазен за дълго време.

5) Подмладяване на кожата

Смесете солта с лавандулово етерично масло или зехтин. Нанесете тази смес върху тялото. Изчакайте няколко минути, след това изплакнете с топла вода. Солта ще осигури бързо и ефективно ексфолиране. Освен това кожата ще придобие млад и здрав вид.

6) Лечение на зъбобол

Ако страдате от зъбобол или рани в устата си, солта ще ви помогне. Просто разтворете сол в топла вода. Уверете се, че тя се е разтворила напълно. Изплакнете устата си с тази смес. Резултатът няма да ви остави да чакате дълго.

7) Избелване на зъбите и грижа за устата

За да направите избелваща смес, разбъркайте в равни пропорции сода и сол. Използвайте тази смес по всяко време. Тя ще върне на зъбите ви естествения блясък.

Вижте още: Няколко хитринки за гладене без да ползваме ютия

8) Подобрява резултата при пране

За да предпазите дрехите си от свиване, добавете малко количество сол в пералнята. Това е особено полезно, ако сушите дрехите си на слънце.

9) Възстановяване на цвета на завеси и килими

Ако искате да върнете цвета на завесите и килимите си, ще ви е необходим солен разтвор. Той ще им даде нов облик дори след еднократна обработка. Поставете парцал в обикновен солен разтвор. След известно време го извадете и изтрийте с него килимите и завесите.

Споделете статията с близките и приятелите си!

loading...