НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!

Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!

0
Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!
Учените са доказали, че молитвата наистина има сила!

Молитвата може да лекува, да! И науката го доказва.

Доктор Андрю Нюберг, професор в университета “Томас Джеферсън” в САЩ, провел проучване и установил, че молитвата и медитацията са наистина силни.

Когато правим тази практика редовно, мозъкът увеличава активността на предния си дял и областите на езика, както и комуникацията. Това трябва да се разбира като физическо обучение на ума, което води до лечение на различни заболявания и дори до развитие на мозъка.

Хубавото е, че не е нужно да сте монах или монахиня, за да се насладите на предимствата, които молитвата и медитацията могат да ви предложат.

Грижете се за себе си, оценявайте всеки момент от живота си – така ще бъдете здрави!

За да заключим, че тези практики са наистина важни, д-р Андрю направил следния експеримент: Той предложи възрастните хора, които имат проблеми с паметта, да участват в проучване, за да ги наблюдават преди, по време и след медитация и молитва.

Анализът се провеждал ежедневно в продължение на 12 минути, общо 8 седмици. Резултатът се оказал положителен по отношение на ползите, които молитвата и медитацията имат за здравето.

Най-интересното нещо е, че д-р Андрю твърди, че нашият мозък наистина има структура, която се променя, независимо от религията.

Вижте още: Магическото значение на орхидеята в дома ви. Какво привлича тя?

Друго изследване, публикувано в списанието “American Cancer Society”, показва, че пациентите със силни духовни убеждения реагират по-добре на лечението и имат по-малко симптоми.

Анализът е извършен с 40 000 пациенти.

Изследователите от Онкологичния център във Флорида установили, че тези, които вярват в молитвата и медитацията, имат по-добро физическо и психическо здраве от невярващите и непрактикуващите медитация.

Тези хора също имат по-добро съвместно съществуване със социалната среда.

От всичко това можем да заключим, че вярата и медитацията ни правят здрави хора.

loading...