НАЧАЛО ЗДРАВЕ Куркумата е най-мощният природен антибиотик в света!

Куркумата е най-мощният природен антибиотик в света!

0
Куркумата е най-мощният природен антибиотик в света!
Куркумата е най-мощният природен антибиотик в света!

Една от най-широко използваните подправки в момента е куркумата. Хората най-вече я използват в кухнята поради уникалния ѝ вкус, но също така я използват и в алтернативната медицина в продължение на много векове. Цветът ѝ е уникален. Хората най-често я използват за проблеми с храносмилането, рани, проблеми със стомаха и мускулни разтежения.

Многобройни научни изследвания потвърждават ползите от куркумата за здравето. Подправката съдържа активно съединение, наречено куркумин, което може да намали възпалението, но също така да лекува много проблеми с храносмилането. Според някои експерти, куркуминът може да помогне на хората да предотвратят рака. Той е пълен с противогъбични и антибактериални свойства, които могат да ни помогнат в борбата срещу многобройни различни бактерии.

Проучванията показват, че куркуминът може да помогне на клетките да оцелеят при тежко възпаление. Той също така защитава ДНК – оказва влияние на 700 гена в нашия организъм и лекува повече от 160 здравословни проблеми. Неговите противовъзпалителни свойства могат да ни помогнат да лекуваме състояния като остеоартрит.

Много експерти твърдят, че куркумата може да ни помогне да лекуваме проблеми с черния дроб, дихателни проблеми, автоимунни заболявания и неврологични проблеми. Съдържа съединение, което дори може да служи като естествено средство срещу болестта на Алцхаймер. Укрепва функцията на нашия мозък, възстановява мозъчните клетки и потиска натрупването на бета-амилоидна плака в мозъка. Това се счита за един от основните фактори за развитието на болестта на Алцхаймер.

Много силните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства на куркумата могат да помогнат при лечението на много видове рак като: рак на стомаха, гърдата, белия дроб, черния дроб и дебелото черво. Тя има по-добър ефект от химиотерапията, тъй като оставя здравите клетки непокътнати и засяга само злокачествените клетки.

Ефектът на куркумата се подобрява при смесването ѝ с мед. Тази комбинация може да  ви помогне в борбата с многобройните бактерии, като ще стимулира растежа на полезни бактерии в червата и т.н.

Вижте още: Кажете сбогом на бръчките, петната и брадавиците по кожата!

Обърнете внимание на процеса на подготовка!

Съставки:

1 супена лъжица куркума на прах

100 грама мед

Получаване:

Смесете тези съставки в стъклен буркан. Приемайте по 1 чаена лъжичка от това средство на всеки час, ако имате настинка или грип. На втория ден приемайте по 1 чаена лъжичка на всеки 2 часа. Вземете същата доза 3 пъти на следващия ден. Уверете се, че не поглъщате сместа веднага! Тя трябва бавно да се стопи в устата ви. Комбинирайте я с чаша чай, за да получите оптимални резултати.

loading...