НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лечебната сила на сладкия корен: най-добрата тайна на Китай

Лечебната сила на сладкия корен: най-добрата тайна на Китай

0
Лечебната сила на сладкия корен: най-добрата тайна на Китай
Лечебната сила на сладкия корен: най-добрата тайна на Китай

Поради сладкия си вкус, сладкият корен или още женското биле често се асоциира с бонбони и десерти. Всъщност той съдържа глициризин, съединение, което е много по-сладко от захарта.

Въпреки това, ние днес няма да говорим за сладкия му вкус. В продължение на много години женското биле се използва за лечение на кашлица и облекчаване на дразненето на лигавицата и проблемите със стомашно-чревния тракт.

Сладкият корен е универсално растение, което осигурява много ползи за здравето. Всъщност това е едно от най-ефективните природни средства за защита. Така че, вижте някои от неговите невероятни ползи за здравето.

1) Лечение на стомашна язва

Растението има силни антибактериални свойства и може да лекува стомашни проблеми, включително и стомашни язви.

2) Болки в гърлото и лекарство против кашлица.

Женското биле може значително да облекчи симптомите на настинка и кашлица. Коренът действа като отхрачващо средство и помага за отстраняването на храчките.

3) Лечение на киселинен рефлукс

Екстрактът от сладък корен е много полезен за тези, които страдат от киселинен рефлукс. Според проучванията екстрактът от женско биле може ефективно да пребори функционалната диспепсия.

В допълнение, той е отличен за лечение на гадене, диспепсия и коремна болка.

4) Предотвратяване на висок холестерол

Сладкият корен може да контролира нивото на холестерола. Изследванията сочат, че жлъчните киселини допринасят за отстраняването на излишните количества холестерол.

Вижте още: Лечение на артрит с топ 10 от най-добрите домашни средства

5) Антистресово средство

Стресът е опасен за вашето здраве. Поради прекомерното производство на двата хормона, кортизол и адреналин, стресът може да причини различни заболявания.

Добавките от женско биле могат да подобрят функцията на надбъбречните жлези и да поддържат здравословното ниво на кортизол в организма.

Според много проучвания женското биле е много полезно за предотвратяване на растежа на раковите клетки. В допълнение, то може да защити вашата кожа и зъби, да укрепи имунната система и да облекчи симптомите на менопауза.

loading...