НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесънът ще ви помогне да регулирате кръвното налягане!

Чесънът ще ви помогне да регулирате кръвното налягане!

1582
0
Чесънът ще ви помогне да регулирате кръвното налягане!
Чесънът ще ви помогне да регулирате кръвното налягане!

Днес чесънът става все по-популярен поради факта, че голям брой учени и изследователи са потвърдили неговата ефективност и лечебни способности, които помагат на милиони хора да регулират високото кръвно налягане.

Чесънът е широко известен с веществото алицин. В допълнение той може да се използва и за намаляване на мазнините, които се натрупват по стените на артериите. В действителност, алицинът блокира ангиотензина и спира свиването на кръвоносните съдове и регулира кръвното налягане. Ето защо препоръчваме чесънът като билкова съставка, подходяща за здравето на сърцето и коронарните съдове.

Чесънът е добре да се използва в прясна форма. Когато е намачкан и нарязан, алицинът се освобождава, но при готвене чесънът губи своите лечебни свойства. Има няколко чеснови продукти, включително: екстракти от чесън, чесън на прах и чеснови таблетки.

Как трябва да консумирате чесъна?

В случай, че е необходимо да регулирате кръвното си налягане, консумирайте около 1 грам чесън на ден. И, разбира се, ако приемате лекарство за високо кръвно налягане, консултирайте се с лекар относно правилната доза. Ако се нуждаете от лечение на високо кръвно налягане, не можете напълно да го регулирате само с консумацията на чесън.

Вижте още: Червеният лук – лек срещу редица заболявания!

Експерти твърдят, че трябва да консумирате поне 30 скилидки чесън, в зависимост от деня. Ако обаче не можете да устоите на миризмата на чесън, това не може да бъде алтернативен начин да го погълнете. Можете да намерите таблетки на основата на чесън.

Забележка:

Всеки от вас трябва да се консултира с лекаря си за консумацията на чесън, преди да започнете да го използвате, тъй като може да се намеси в работата на някои лекарства, които използвате!

loading...