НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отървете се от лошата миризма и отпушете тръбите с това средство!

Отървете се от лошата миризма и отпушете тръбите с това средство!

2552
0
Отървете се от лошата миризма и отпушете тръбите с това средство!
Отървете се от лошата миризма и отпушете тръбите с това средство!

Забелязали ли сте, че всяка къща има своя собствена миризма? Много е приятно, когато апартаментът ви мирише на прясно изпечен пай с ябълки или пролетни цветя. Но какво ще стане, ако от кухнята или банята ви мирише на канализация? Знайте, че това е първият знак, който сигнализира, че тръбите са запушени и спешно трябва да бъдат почистени.

Има много методи за борба със запушването. Можете да се обадите на водопроводчик, да използвате химикали или да се опитате да отстраните проблема с бутало, а можете да отпушите тръбите без ненужни проблеми. Ето едно ефективно средство за защита, което веднъж ми каза един съсед.

Ще ви трябват:

2 таблетки аспирин

1 супена лъжица оцет

Подготовка:

Поставете 2 таблетки аспирин в канала.

Изсипете оцета и оставете за 2 минути. В същото време запушете добре канала.

Излейте гореща вода, така че да избута натрупванията. Този инструмент не само премахва запушването, но също така премахва неприятната миризма.

Можете да използвате различни средства от рафта на магазина. Но не забравяйте за вредата, която всеки химически препарат носи за човека. Особено опасни са препаратите, които са на базата на мощни реактиви. Освен това, водопроводчиците препоръчват използването на по-малко химикали, защото корозират уплътненията.

За да избегнете тези проблеми, е по-добре внимателно да следите състоянието на водопроводната инсталация.

Предотвратяване на запушвания:

Сварете вода в чайник и просто излейте в мивката. Правете това на всеки два дни. Горещата вода разтваря мазнината, която прилепва към стените на тръбите и предотвратява запушването.

Монтирайте защитни устройства – решетки. Останките от храна, боклук, косми ще останат върху тях и няма да попаднат в канала.

Вижте още: Почистването с храни може идеално да замени някои препарати

Периодично изсипвайте в мивката няколко лъжици сол, заливайки я с вряла вода. Можете да използвате и сода с оцет.

Обърнете внимание банята и мивката ви да не се запушват с коса, защото не могат да я разтварят дори химикалите.

Тези домакински трикове ще бъдат полезни за всеки собственик на жилище! Споделете метода за отпушването на тръбите и осигуряването на приятна миризма в дома с приятелите си!

loading...