НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Информация, която е по-добре да не споделяте с никого!

Информация, която е по-добре да не споделяте с никого!

0
Информация, която е по-добре да не споделяте с никого!
Информация, която е по-добре да не споделяте с никого!

Нищо чудно, че хората казват: “Моят език е моят враг.” Ако споделяме всяка информация, свързана с това, което вършим или ще направим, можем да изплашим късмета си и дори да си навлечем неприятности.

Първото нещо, което трябва да пазите в тайна, казват мъдреците, са вашите планове. Запазете ги в тайна, докато не се изпълнят. Всяка от вашите идеи не само не е идеална, но има огромен брой слаби места, които са много лесни за проваляне и унищожаване на всичко.

Втората информация, която мъдреците препоръчват да не споделяте, е вашата благотворителност. Добрата кауза е голяма рядкост в този свят и затова тя трябва да бъде защитена. Не се хвалете за добрите си дела. Гордостта незабавно ще ви завиди и ще ви отнеме цялото добро, което би могло да дойде в резултат на тази благотворителност.

Третата тайна, която мъдреците не препоръчват да разпространявате, е вашият аскетизъм. Не говорете за вашите ограничения в храненето, съня, сексуалните отношения и т.н.

Четвъртото нещо, за което да не говорите, е вашата смелост и героизъм. Някой получава изпитания външно, а друг вътрешно. Външните изпитания са видими, затова хората биват възнаградени за тях, но никой не вижда вътрешните битки, затова за тях не се получава награда.

Петото нещо, което не си струва да разпространявате, е духовното ви познание. Духовното познание има различни нива и трябва да бъде разкрито само, когато се постигне определено ниво на чистота на съзнанието. Основната грешка на началния носител на истината е желанието да се споделя твърде високо духовно познание, което вместо да донесе добро на човек, само го обърква и дори го плаши.

Шестата информация, която не е необходимо да споделяте с другите, са домашните конфликти и изобщо личния ви живот. Запомнете: колкото по-малко говорите за проблемите във вашето семейство, толкова повече ще бъдете по-силни и по-стабилни. Спорът е освобождение от отрицателната енергия, натрупана в процеса на общуване.

Вижте още: Това ще се случи в дома ви, ако поставите чаша сол и оцет на пода!

Седмото нещо, което не си заслужава да изговаряте, са грозните думи, които са били чути от някого. По този начин замърсявате ума си. Човекът, който се е прибрал у дома, разказвайки всичко, което е чул от някой глупак на пътя, не се различава по нищо от човек, който се е прибрал в къщи и не е свалил обувките си.

loading...