НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Подгответе вашите семена за разсад по този интересен начин!

Подгответе вашите семена за разсад по този интересен начин!

0
Подгответе вашите семена за разсад по този интересен начин!
Подгответе вашите семена за разсад по този интересен начин!

Може би ще ви хареса начина ми на подготовка на доматените семена за засаждане на разсад. Много е просто. Така семената едновременно преминават процесите на дезинфекция и стимулиращите фази на растеж и закаляване.

Моят начин за подготовка на доматени семена за засаждане на разсад

И така, отделям няколко листа от растящото у дома алое. Всяко листо се изрязва с помощта на нож или острие, но не до края – половинките трябва да се отворят, но да не се разпадат. Поставете сухите семена от домати в разреза. Покривам с втората половина, обвийте с конец, като поставите етикет с името на сорта. Поставете в найлонова торба и приберете в хладилника.

Първоначално оставете по този начин за един ден, след това измийте и засейте в подготвената почва всички семена по сортове. По някаква причина веднъж обаче моите семена трябваше да останат в хладилника в продължение на 3 дни, преди да успея да стигна до засаждането. Така че някои от сортовете бяха покълнали! Точно в хладилника, в листата алое!

Тази година реших да експериментирам. Доматите ги засявам обикновено през март. Сега, през януари, взех само един сорт. Но семената от листата алое разделих на три части. Първата част преди засаждането измих с чиста вода, втората част я засадих, без да измивам сока от алое. Третата – посадих заедно с листото алое, в което семената бяха покълнали. Искам да проверя как алоето ще се отрази на растежа на разсада. Дали то по някакъв начин ще повлияе на разсада. Или, напротив, ще продължи положителното си въздействие.

Вижте още: Отглеждате на джинджифил у дома! Много е просто!

Снимката показва, че семената вече са покълнали. По принцип ще сравня трите групи по отношение на силата на растежа. Резултатите ще бъдат съобщени!

loading...