НАЧАЛО ЗДРАВЕ Излекувайте диабета с помощта на народната медицина!

Излекувайте диабета с помощта на народната медицина!

0
Излекувайте диабета с помощта на народната медицина!
Излекувайте диабета с помощта на народната медицина!

Диабетът, наричан още захарен диабет, се е превърнал в много често срещан здравословен проблем. Има два основни типа диабет – тип 1, при който тялото не произвежда инсулин и тип 2, при който тялото не произвежда достатъчно инсулин или произведеният инсулин не работи правилно.
Някои от често срещаните симптоми на диабета включват умора, загуба на тегло (въпреки че ядете повече), прекомерна жажда, често уриниране, синини и замъгленото виждане.

Домашни средства за лечение на диабет

1. Горчива тиква
Горчивата тиква, известна още като горчив пъпеш, може да бъде полезна за контролиране на диабета поради способността да понижава нивата на глюкоза в кръвта. Тя може да влияе върху метаболизма на глюкозата в тялото, а не върху определен орган или тъкан.

Пийте сок от горчива тиква на празен стомах всяка сутрин. Първо, извадете семената на две-три горчиви тикви и използвайте сокоизстисквачка, за да извлечете сока. Добавете малко вода и изпийте. Прилагайте този метод всяка сутрин в рамките на поне два месеца.

В допълнение, можете да включите ястие с горчива тиква към ежедневното си меню.

2. Канела
Канелата има способността да понижава кръвната захар, стимулирайки инсулиновата активност. Тя съдържа биологично активни компоненти, които могат да помогнат за предотвратяване и борба с диабета.

Някои проучвания показват, че тя може да действа ефективно за намаляване на кръвната захар при неконтролиран диабет тип 2.

Прибавете половин чаена лъжичка канела в чаша топла вода. Пийте ежедневно.

Друг вариант е да поставите 2-4 канелени пръчки в чаша вода. Оставете да се варят за 20 минути. Пийте ежедневно, докато не забележите подобрение.

Можете също така да добавите канела към топли напитки, коктейли и печива.

3. Гръцки сминдух (тичлец)
Сминдухът е билка, която може да се използва за контрол на диабета, за увеличаване на глюкозния толеранс и за намаляване на кръвната захар поради хипогликемичната му активност. Той също стимулира глюкозозависимата секреция на инсулин.

Потопете две супени лъжици семена от сминдух във вода за през нощта. На сутринта изпийте на гладно водата заедно със семената. Приемайте това лекарство в продължение на няколко месеца, за да намалите нивото на глюкозата.

Друг вариант – всеки ден пийте смес от две супени лъжици семена от сминдух с мляко.

4. Листа от манго
Деликатните и нежни листа на манго могат да се използват за лечение на диабет, регулирайки нивата на инсулин в кръвта. Те могат също така да спомогнат за подобряване на профилите на липидите в кръвта.

Поставете 10-15 листа манго в чаша вода през нощта. На сутринта прецедете водата и я изпийте на гладно.

5. Алое Вера
Гелът от алое вера понижава нивата на кръвната захар. Той съдържа фитостероли, които имат възможни антихипергликемични ефекти за диабет тип 2.

Вижте още: Излекувайте простатата и още много други проблеми!

Комбинацията от гел от алое вера, дафинови листа и куркума е полезна за контролиране нивата на кръвната захар. Как да направите това билково лекарство:

Смесват се половин чаена лъжичка куркума на всеки дафинов лист и една супена лъжица гел от алое вера.

Консумирайте два пъти дневно, преди обяд и вечеря.

loading...