НАЧАЛО ЗДРАВЕ Използвайте обикновена сол и винаги ще изглеждате чудесно!

Използвайте обикновена сол и винаги ще изглеждате чудесно!

0
Използвайте обикновена сол и винаги ще изглеждате чудесно!
Използвайте обикновена сол и винаги ще изглеждате чудесно!

Винаги ли изглеждате чудесно? Използвайте обикновена сол. Можете да я купете от всеки магазин за стотинки. В същото време, много красавици знаят, че солта е най-добрият помощник за красотата на косата и кожата. Разберете всички тайни тук!

Солта вече е добре известна с полезните си свойства. Много хора я използват за вана за крака, но има много други чудесни начини за приложение.

Опитайте някои от тях сами:

1) Грижа за косата

Ако косата ви бързо се омазнява, можете да опитате този трик: Добавете шепа сол към шампоана си. Измийте и състоянието на косата ви ще бъде отлично. Обърнете внимание в бъдеще, за да намалите съдържанието на мазнини в косата.

Като алтернатива, можете да опитате лечебни соли, за да подобрите обема на косата си. Смесете солта с балсам, затоплете сместа и с масажиращи движения я нанесете от корените до върховете. Изчакайте 20 минути и изплакнете. Това лечение предотвратява появата на нацъфтели краища и води до увеличаване на обема на косата.

2) Грижа за лицето

Смесете сол заедно с течен сапун или почистващ препарат за лице. Внимателно нанесете сместа върху кожата и изплакнете с топла вода. Този трик ще ви помогне да поддържате кожата си хидратирана и ще премахне мъртвите клетки от кожата.

3) Грижа за краката

В ежедневието краката ви бързо могат да започнат да усещат умора и болка. Солта се смесва със зехтин, което може да бъде чудесно средство за борба със сухата кожа на краката. Разтривайте сместа в краката веднъж или два пъти седмично и сухата кожа бързо ще се подобри. Можете да добавите етерично масло по ваш избор за приятен аромат.

Вижте още: Излекувайте простатата и още много други проблеми!

4) Облекчете натъртванията

Натъртването и синините изглеждат доста непривлекателно. Дори и да са отдавна излекувани, следите са видими. Смесете 2 супени лъжици сол с вода и внимателно разпределете сместа върху кожата си.

5) Главоболие

Ако страдате от главоболие в топло лятно време или след дълъг работен ден в офиса, опитайте да вземете вана със сол. Солта във водата ще ви помогне да отпуснете мускулите и да освободите всяко напрежение, което често помага при главоболие.

loading...