НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кашлицата ще бъде победена с този лесен домашен сироп!

Кашлицата ще бъде победена с този лесен домашен сироп!

0
Кашлицата ще бъде победена с този лесен домашен сироп!
Кашлицата ще бъде победена с този лесен домашен сироп!

Кашлицата е общо рефлексно действие, което помага на тялото ви да се излекува или да се предпази. Тя помага да се изчистят дихателните пътища от слузта. Това е рядко действие, въпреки че различни състояния могат да причинят кашлица.

Обикновено, острата кашлица продължава по-малко от 3 седмици, докато хроничната кашлица може да продължи повече от 8 седмици.

Има два вида лечение: самолечение и лечение. Самолечението включва употребата на спрейове за улесняване на дишането, гаргара с гореща подсолена вода за елиминиране на слузта, използване на джинджифил и горещ чай за почистване на дихателните пътища и др.

Когато става въпрос за медицинска грижа, лекарите обикновено предписват носкапин, кодеин, фолкодин, декстрометорфан и бутамат. Тези лекарства обаче са свързани с различни нежелани реакции, включително повръщане, гадене, сънливост и световъртеж.

За щастие, можете да приготвите собствен доматен сироп, който ефективно да пречисти слузта от белите дробове и да излекува кашлицата. Той включва две съставки: моркови и мед!

Морковите са отличен източник на бета-каротин и витамини А и В6. Също така съдържа бета-холин и бета-каротин, които могат да поддържат астмата под контрол. Според проучванията недостигът на витамин А може да увеличи риска от развитие на бронхиална инфекция.

Медът е друга прекрасна натурална съставка. Той има способността да намали кашлицата при хора, засегнати от проблеми с дишането.

Домашен сироп за кашлица – рецепта:

Необходими съставки:

1/2 кг моркови

3-4 супени лъжици мед

Вижте още: Само за 2 дни ще очистите черния си дроб с тази напитка!

Получаване:

Трябва да нарежете морковите и да ги поставите в тенджера. Добавете вода, така че морковите изцяло да бъдат потопени в нея. Сварете, след това ги извадете от тенджерата. Използвайте лъжица, за да намачкате морковите. Разбъркайте водата с меда, след това разбъркайте водата с пюрето от моркови. Това е всичко! Съхранявайте сместа при ниска температура.

Употреба:

Трябва да приемате 3-4 супени лъжици от този сироп на ден!

loading...