НАЧАЛО ЗДРАВЕ Водата с лимон и куркума ще излекува повече от 100 болести

Водата с лимон и куркума ще излекува повече от 100 болести

0
Водата с лимон и куркума ще излекува повече от 100 болести
Водата с лимон и куркума ще излекува повече от 100 болести

Водата с лимон е много полезна напитка, която понижава нивото на кръвната захар, тонизира, укрепва имунитета, понижава температурата, оказва положително влияние върху сърдечно-съдовата система. Ще бъде още по-полезна, ако добавите и куркума.

Ползите от куркумата в медицината

Свойствата на куркумата в комбинация с лимон и вода не са известни на всички, но ако включите тези продукти в хранителния си режим, вие практически ще “се преродите”. Тази напитка буквално ще подмлади организма ви, а също ще ви зареди и с енергия. Приемайте я сутрин и напълно ще подобрите организма си, защото куркумата е естествено средство от векове, използвано за медицински цели. В допълнение, нейните полезни свойства са научно доказани.

За разлика от химичните препарати, насочени към повишаването на имунитета, куркумата не предизвиква странични ефекти и помага да излекувате повече от 160 заболявания. Това се дължи на нейните антисептични и противовъзпалителни свойства. Освен това, куркумата е отличен антиоксидант и може да ви освободи от свободните радикали.

Предимствата на куркумата в кулинарията

Куркумата се използва и в кулинарията, тъй като е отлична подправка със специфичен вкус и аромат. Ето защо, добавяйки я към водата с лимон, вкусът на тази напитка се подобрява и става приятна за пиене. Никой не отрича ползата от куркумата. Топлата вода помага за подобряване на храносмилането, лимонът очиства черния дроб, а куркумата възстановява здравето на целия организъм, подобря всичките му функции и подмладява клетките.

А ако добавите щипка канела, можете да стабилизирате нивото на захарта в кръвта и да засилите противовъзпалителните свойства на този еликсир. Напитката е полезна и за хора, които следят теглото си, тъй като създава усещане за ситост, а това от своя страна ще им помогне да загубят излишните килограми.

Полезни свойства на напитката

Ползи от куркумата в комбинация с вода и лимонов сок:

 • Стабилизира нивото на кръвната захар. Помага в разграждането на вредните мазнини, навлизащи в тялото с храната, и увеличава потока на жлъчен сок, като по този начин подобрява храносмилането.
 • Почиства тялото от токсичните вещества.
 • Помага за намаляване на теглото.
 • Има противовъзпалителни свойства и помага на организма да се бори със стареенето, предотвратява старческата деменция и предотвратява болестта на Алцхаймер.
 • Справя се с хроничния запек. Помага на черния дроб за отстраняване на вредните вещества и токсините от тялото.
 • Подобрява храносмилането.
 • Укрепва имунитета.

Рецепта за напитката

За да подготвите чудотворния еликсир, ви трябват:

 • 1/4 супена лъжица куркума;
 • 1 чаша топла преварена вода;
 • сок от половин лимон;
 • малко мед – за вкус;
 • щипка канела.

Вижте още: Болката може да бъде облекчена с тези ефективни упражнения!

В топлата вода добавете всички съставки и разбъркайте добре. Изпийте напитката, като я разбърквате постоянно, така че куркумата да не се утаи на дъното на чашата. Консумирайте всеки ден, за да изпитате пълната полза от тази напитка.

loading...