НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Утайката от кафе ще ви помогне в тези ежедневни ситуации!

Утайката от кафе ще ви помогне в тези ежедневни ситуации!

0
Утайката от кафе ще ви помогне в тези ежедневни ситуации!
Утайката от кафе ще ви помогне в тези ежедневни ситуации!

Как започва утрото, ако не на всички, то на повечето хора? Разбира се, с кафе! Ободряващият му аромат ни настройва на необходимата честота, която ни дава усещането за нов ден… В допълнение, една чаша кафе сутрин е специален ритуал за всеки човек.

След като изпитате магическия ефект на живителната напитка, изхвърляте ли утайката ѝ? Не бързайте да го правите, това е истинско съкровище! И ние ще ви кажем защо.

Грижа за кожата

Маската с кафе подобрява циркулацията на кръвта, подмладява кожата, подобрява тена. Просто смесете 3 ч.л. мляно кафе с 1 ч.л. гъста сметана. Нанесете равномерно върху кожата, оставете за 5 минути, а след това направете за 1 минута масаж и измийте.

Освежител за въздух

Кафето не само ароматизира стаята, изпълвайки я с превъзходен аромат, но и има свойството да абсорбира миризми. За кухнята това е особено актуално!

Почистване на съдове

Натурална алетернатива на химическите абразиви. Разбира се, да измиете силно замърсения тиган с кафена утайка, ще ви е доста трудно, но за емайлирани съдове със средно замърсяване е напълно подходяща.

Кухненски кърпи

Ако упоритите петна върху кухненските кърпи просто не се изпират, можете да ги направите в по-тъмен цвят, като ги сварите във вода с утайка от кафе!

Реставрация на мебели

Утайката от кафе ще ви помогне да скриете малките драскотини върху мебелите в кухнята, като ги оцветите в естествения цвят на дървото.

Победа над чесъна

След рязането на чесън (особено в големи количества), миризмата по ръцете ви просто не изчезва. Не и този път! Разтрийте ръцете си с утайка от кафе – нежната кожа и приятен аромат са гарантирани.

Нова рецепта: месо с кафе и джинджифил!

Смесете смляно кафе с джинджифил на прах, 7 супени лъжици черен пипер и сол. Втрийте тази смес в месото (за килограм месо), завийте във кухненско фолио и съхранявайте в хладилник в продължение на 2-3 часа, за да се маринова.

Вижте още: Оформете цветните лехи, така че реколтата ви да е обилна!

След това запържете в тиган, докато месото се запечата, а след това печете във фурната, като покриете с фолио, при температура от 180 градуса в продължение на 40-50 минути. 15 минути преди края на печенето, махнете фолиото и полейте с образувалия се сос.

Както можете да видите, кафето носи не само щастие сутринта, но също така помага и в най-непредсказуемите ситуации от ежедневието.

loading...