НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мушкатото трябва да присъства във всеки дом!

Мушкатото трябва да присъства във всеки дом!

0
Мушкатото трябва да присъства във всеки дом!
Мушкатото трябва да присъства във всеки дом!

Почти всички, които обичат цветята у дома, имат мушкато на прозореца. В миналото се е вярвало, че то спомага за топлата, спокойна и уютна атмосфера във вашия дом. Астролозите казват, че мушкатото не разпространява отрицателна енергия, предпазва от кавги и клюки, а също така предпазва дома ви от нежелани гости. Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-спокойни, по-търпеливи и любезни. Също така благоприятства за финансовото благополучие и стабилността на къщата.

В тази статия ще ви разкажем 9 причини, поради които трябва да отглеждате мушкато във вашия дом.

Полезни свойства на мушкатото

1. Ароматът на цветето помага за облекчаване на депресията и укрепва нервната система. Ако в стая, където има геопатогенната зона, се постави саксия с мушкато, растението ще неутрализира всички вредни ефекти.

2. Мушкатото помага и в любовта – това червено цвете трябва да се подари на любимата. За да може любимият човек да откликне със същата любов и привързаност, цветето трябва да остане в неговия дом.

3. Листата от мушкато съдържат етерично масло и за да се уверите в това е достатъчно да потъркате с пръсти листата му. Маслото е особено силно през лятото.

По този начин растението се защитава от изсушаване. Има мнение, че ако мушкатото е на улицата, в горещото сухо време при залез слънце може лесно да се види блясъка по листата. Този ефект се получава от етеричните масла, освободени от мушкатото.

4. Листата му отблъскват молци, мухи и други насекоми.

5. Можете да използвате мушкато за лечение на главоболие и настинки. Това растение почиства въздуха и убива вредните бактерии. За да се чувствате по-добре е достатъчно да седнете за 10 минути до растението.

6. Маслото от мушкато регулира хормоналния метаболизъм. Също така може да възбужда сетивата, така че при организиране на романтичната вечеря може да капнете 5 капки масло в арома лампа.

7. Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. То осигурява съществена помощ при хора, имащи проблеми с жлъчката и черния дроб. Прикрепени към болезненото място, листата от мушкато, облекчават болката при отит, радикулит, зъбобол.

8. Народните лечители препоръчват да не се поставя лист от мушкато в устата, а да го придържате на бузата отвън. Когато листата му се смачкат, могат да се прилагат към гърба като компрес. Подобни компреси могат да се слагат там, където налягането е по-високо и се усеща пулса на ръката.

Вижте още: Отглеждане на чери домати в домашни условия

9. Отглеждането на мушкато, според лечители, предотвратява появата на тумори. А парапсихолозите твърдят, че мушкатото балансира отново нарушеното биологично поле на човека.

loading...