НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Отпушете мивката с това ефективно средство за отпушване на тръби

Отпушете мивката с това ефективно средство за отпушване на тръби

0
Отпушете мивката с това ефективно средство за отпушване на тръби
Отпушете мивката с това ефективно средство за отпушване на тръби

Поддържането на чистота в кухнята винаги е трудно: трохи и петна върху различните повърхности са неизбежни при готвене, хранене и миене на съдове. И дори ако успеете да сложите всичко в ред, външният блясък не е индикатор, че всичко е наред. С течение на времето тръбите се запушват, възниква неприятна миризма в мивката и започвате да търсите в телефонния номер на водопроводчика.

Спрете! Вместо скъпи химикали и не по-малко скъпи ВиК услуги, можете да изпробвате тази домашна смес. Ние знаем какво трябва да направите следващия път, когато остатъците от храна и мазнини отново се натрупват по стените на тръбите.

Най-ефективното средство

Предимството на подобно средство е не само по отношение на ефективността, но и поради факта, че не уврежда тръбите. Без много усилия и много различни приспособления можете да почиствате редовно тръбите, а след това и проблемът с неприятната миризма в кухнята също ще изчезне.

1. Смесете 200 грама бакпулвер и сол.

2. Изсипете получения прах в мивката.

3. Леко загрейте 150 милилитра оцет. Изсипете го и него в мивката. Ще се образува пяна – не се притеснявайте, това е нормална химическа реакция.

4. Веднага след като реакцията утихне, изсипете много гореща вода в мивката, която ще измие тръбата.

Искаме да изясним, че оцетът трябва да се загрее леко, а не да се чака да заври, защото когато се нагрее, вече не е толкова безвреден. И не пестете топлата вода – трябва внимателно да почистите тръбите.

Как да избегнете запушването

Профилактиката срещу запушване помага да се избегнат бъдещи проблеми. Мнозина смятат, че отнема много време и предпочитат да разчитат на случая: когато настъпи бедствието – тогава ще предприемем действия. Ние ви препоръчваме да следвате прости правила, след което няма да ви се налага да се занимавате със запушване.

Използвайте цедка върху сифона. Така останките от напитки и храна няма да попаднат в тръбата. По време на миене на съдове те ще се задържат върху мрежата и след това могат просто да бъдат изхвърлени в боклука.

Не изливайте мазнини в мивката! Те се полепват по тръбите.

Поставете филтър, ако водата от чешмата е с лошо качество и съдържа голям брой различни примеси.

Използвайте само по предназначение. Ако имате една баня за цялото семейство у дома, запушването е често срещано. Внимавайте с миенето на косата.

Вижте още: 6 тайни за успешното отглеждане на теменужки!

Съгласете се, че този проблем е познат на всички, които готвят и измиват най-малко 2-3 чинии и тигани дневно. Ние не толерираме запушването до край, след като водата е изпълнила мивката и буквално не може да се оттече в отвора за изтичане. Ако се сблъскате с този проблем, използвайте този начин на отпушване. Винаги работи! Споделете с приятелите си това откритие.

loading...