НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Рокля от 6000 листа за половин година: Звучи невероятно, но е факт!

Рокля от 6000 листа за половин година: Звучи невероятно, но е факт!

1
Рокля от 6000 листа за половин година: Звучи невероятно, но е факт!
Рокля от 6000 листа за половин година: Звучи невероятно, но е факт!

Тази рокля от листа предизвикала огромен интерес! Разберете повече за нея!

Ако мечтаете силно, рано или късно ще сбъднете мечтата си. Особено, ако имате трима помощници за събиране на най-често срещаните листа. Студенти от университета в Хефей, Китай изведнъж станали звезди в социалните мрежи, след като показали резултата от работата си.

Изглежда, че за това ще са ви необходими шест месеца работа!

Рокля от 6000 листа за половин година: Звучи невероятно, но е факт!

Студентите имали идеята да участват в ежегодния конкурс в университета си, посветен на природата. Те били вдъхновени от роклята на известната актриса Фен Бин Бин, за която работили най-добрите дизайнери в страната. Но това били четирима студенти с пълна липса на бюджет.

В крайна сметка решили да направят рокля от листа. Лесно е да се каже – трудно е да се изпълни, защото никой нямал право да къса листата от дървета в университета, така че материалът трябвало да бъде събиран отвсякъде за доста дълго време.

И това били най-обикновени листа! След това трябвало да обработят листата, така че да не изгният. Да ги изсушат било невъзможно, тъй като щели да станат твърде крехки. С помощта на учителите от Факултета по биохимия разработили разтвор от алкален и натриев карбонат, в който накиснали листата.

Между другото, рецептата се превърнала в основата на научна работа и ползите от идеята само се увеличи. Започнали да шият листата с помощта на тънък конец. И направили роклята.

Повече от 6000 листа се превърнали в невероятна дреха, чиято снимка и технология по създаването ѝ веднага станали популярни и били разпространени по китайските социални мрежи. Трудът на студентите напълно им се отплатил.

Вижте още: Как държите телефона си? Начинът ще разкрие много за характера ви!

Рокля от листа – великолепно!

loading...