НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съвети за приготвяне на яйца: Много ще ви улеснят!

Съвети за приготвяне на яйца: Много ще ви улеснят!

1
Съвети за приготвяне на яйца: Много ще ви улеснят!
Съвети за приготвяне на яйца: Много ще ви улеснят!

Класическата английска закуска задължително включва пържени или сварени яйца. Тази традиция отдавна е възприета от целия свят, защото сутрешното хранене трябва да бъде питателно, полезно и най-важното – лесно и бързо за приготвяне. В допълнение, разнообразието от ястия с яйца радва приятно окото и небцето.

Днес ще ви споделим трикове, използвани от професионалните готвачи, за да създадете невероятни омлети и други шедьоври, където главната роля е отредена на яйцата. Вероятно с някои от тях вече сте запознати.

Съвети за приготвяне на яйца

Фурна вместо котлони

За да не се тормозите с котлони и тенджери, можете да “сварите” яйцата във фурната. Поставете ги във форма за мъфини и ги сложете във фурната, загрята до 180 градуса, за 30 минути, след това ги поставете в студена вода за охлаждане. Вашите твърдо сварени яйца са готови!

Интересно изпържване

За да не се разтекат пържените яйца по целия тиган, използвайте ядливи форми от червена чушка, лук или хляб. Вкусно, ефектно и изключително ароматно!

Помощ от бутилка

За да отделите жълтъка от белтъка, използвайте пластмасова бутилка. Счупете необходимия брой яйца в купа, леко стиснете бутилката и допрете до жълтъка, след това отпуснете бутилката: тя бързо ще издърпа целия жълтък.

Жълтък точно в центъра

Пълнените яйца се приготвят по-лесно, ако свареният жълтък е в центъра на яйцето. Така ястието изглежда още по-апетитно. За да направите това, поставете кутията с яйца наклонена на една страна и след 12 часа можете да използвате яйцата.

Канцеларски габърчета

Обидно е, когато половината от свареното яйце остава в черупката! За да предотвратите това, яйцата при стайна температура трябва леко да се пробият с игла. Направете това, така че черупката да не се счупи. Поставете пробитите яйца във вряща вода и пригответе, както обикновено. Не, нищо няма да изтече: в долната част на яйцето има празно пространство, което ще защити съдържанието.

Точен разрез

За точно разрязано яйце на половина ще ви помогнат лъжица и нож, който трябва да се натопи във вода, така че жълтъкът да не се задържа по него.

Вижте още: Идеи за габиони – необичайни цветарници от мрежа и камък

Омлет

Можете да приготвите въздушен омлет не само в тиган или във фурната, но и по други интересни начини. Направете смес от яйца, мляко, подправки, сирене, шунка, зеленчуци. За да приготвите омлета, използвайте гофретник.

Надяваме се, че тези начини ще улеснят подготовката на вашите вкусни ястия и ще ви помогнат да погледнете на самия процес малко по-мащабно. Ако ви хареса тази статия, не забравяйте да споделите безценните съвети с приятелите си!

loading...