НАЧАЛО ЗДРАВЕ Как да премахнете валгус – изпъкналото кокалче на крака

Как да премахнете валгус – изпъкналото кокалче на крака

0
Как да премахнете валгус - изпъкналото кокалче на крака
Как да премахнете валгус - изпъкналото кокалче на крака

Валгус (изпъкнало кокалче на ходилото) е деформация в основата на палеца на ходилото и често е причинена от носенето на неудобни обувки и високи токчета.

Това състояние може да се наследи, но най-често се образува в резултат на носенето на неудобни обувки. Деформацията на Валгус понякога може да доведе до артрит.

Жените са особено склонни да развиват тази деформация. Девет от десет жени развиват валгус през живота си. Въпреки че не винаги е опасна, тази деформация може да повлияе на качеството ви на живот.

Кракът е доста непривлекателен, но по-важното е, че е истински проблем да намерите подходящи обувки.

Жените с този вид деформация обикновено не могат да си позволят красивите обувки, защото това е “мисия невъзможна”.

Хирургичното лечение винаги е възможно, но тези ефективни народни средства също ще ви помогнат да се отървете от валгус по безболезнен начин.

Опитайте това естествено средство, което е помогнало на много хора:

Чай от дафинов лист

В 300 милилитра вода поставете една супена лъжица смлян дафинов лист. Поставете на котлона за 5 минути и след това прехвърлете течността в термос. Оставете да престои през нощта.

Пийте чая сутрин, на гладно.

Този чай е важно да се пие на глътки, а не наведнъж. Това лечение се повтаря в продължение на три дни, но винаги го приготвяйте на момента.

Повторете процедурата отново след една седмица.

Един от ефектите ще бъде по-честото уриниране, но по този начин излишните соли от тялото ще бъдат изхвърлени.

Само след десет дни от прилагането на това лечение ще забележите първите видими подобрения. Освен че ще се чувствате много по-добре, болката в ставите също ще изчезне. Валгусът ви ще изчезне напълно, ако редовно прилагате лечението в продължение на 2 месеца.

Превръзка с дафинов лист

Вземете пет големи дафинови листа, накъсайте ги на дребно и ги поставете в 100 милилитра 96% спирт. Нека остане така една седмица.

В леген с 3 литра вода добавете една супена лъжица сода за хляб. Потопете краката докато кожата омекне.

След това ги избършете с кърпа и нанесете превръзка, напоена в приготвената смес. Обуйте памучни чорапи и спете спокойно.

Вижте още: Японски метод на лечение – пийте вода на гладно!

Йодът и аспиринът, смесени заедно, също могат да бъдат изключително полезни за лечение на болки в ставите, валгус и подобен костен израстък.

loading...