НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от ишиас с помощта на тези упражнения

Отървете се от ишиас с помощта на тези упражнения

0
Отървете се от ишиас с помощта на тези упражнения
Отървете се от ишиас с помощта на тези упражнения

Когато междупрешленния диск, вследствие на изкривяване, оказва натиск върху седалищния нерв, болката достига до крака. Това състояние е известно като ишиас.

Ишиасът причинява болка в седалищния нерв, която засяга долната част на гърба, бедрата и задните части и след това се спуска по краката.

Всяко невъзпалително поражение на седалищния нерв може да доведе до прищипване.

Лумбалната болка се разпространява от бедрото, коляното и стига чак до стъпалото. Болката е силна, постоянна, с изтръпване на краката, което прави движенията по-трудни.

Най-често болката се разпространява в единия крак и е по-силна в лумбалната област. Болката се усилва през нощта, при дълго стоене, седене, кихане, кашляне и напрежение.

Традиционното лечение на ишиас се извършва първо с употребата на подходящи лекарства, които се предписват от лекар.

Но е по-добре да не се ограничаваме до употребата на медикаменти. По време на лечението е необходимо да се изпълняват определени упражнения за по-бързо облекчаване на болката.

Упражнения при прищипан седалищен нерв (ишиас):

Упражненията за разтягане могат да бъдат от голяма полза, защото спомагат за успокояване на възпалението и следователно за облекчаване на болката.

Разбира се, в началото няма да е лесно и упражненията се извършват бавно, с плавно увеличаване на разтягането.

Легнете върху равна повърхност, свийте крака, в който чувствате болка и го придърпайте към рамото си. Когато почувствате разтягане, опитайте се да задържите крака си в това положение за 30 секунди. Изпънете крака, починете малко и повторете това упражнение два пъти.

Отново, в легнало положение, сгънете краката в колене и бавно го придърпайте към гърдите си, без да повдигате седалището от пода. Прекръстете краката си, както е показано на снимката, хванете здравия крак с ръцете си и го издърпайте.

Задръжте краката си в това положение за още 30 секунди, пуснете ги и се върнете в първоначално положение. Повторете това упражнение още два пъти.

Вижте още: Този сироп лекува бронхит и укрепва имунитета при деца

Чрез извършването на тези упражнения за разтягане стимулирате кръвообращението и по този начин се ускорява лечението.

loading...