НАЧАЛО ЗДРАВЕ Преборете болката в ставите с компрес от джинджифил!

Преборете болката в ставите с компрес от джинджифил!

0
Преборете болката в ставите с компрес от джинджифил!
Преборете болката в ставите с компрес от джинджифил!

В миналото болката в ставите била характерна за хората на определена възраст. Тя се появявала след 50-те и се лекувала, както с медикаменти, така и с народно лечение. Такъв тандем често обещавал добри резултати, ако не и пълно възстановяване.

Днес заболяванията, които водят до болка, обхващат хора от различна възраст. Още с наближаването на 30-те, много от хората започват да се оплакват от постоянна болка в гърба. Начинът на живот определено се отразява на това състояние.

А какво ще стане, когато навършите 50 и 60 години? Има изход: компресът от джинджифил помага да победите заболяването след първия курс на употреба. Биологично активните вещества в основния компонент облекчават болката и възпалението. Дори и скептиците използват това средство. Все още никой не е казал, че компресът не помага.

Как да си направите компрес?

Преди да продължите, уверете се, че това лечение ви е наистина необходимо. Джинджифиловиет компрес помага да се отървете от спазмите в гърба, от ревматизъм, оток и хронична болка. Освен това спомага за разтварянето на камъните в жлъчния мехур и бъбреците.

Трябват ви:

  • 1 литър вода
  • 120 грама пресен корен от джинджифил
  • Тенджера
  • Ренде
  • Кърпа
  • Памучен плат
  • Гумени ръкавици

Подготовка:

Напълнете тенджерата с вода. Загрейте я за няколко минути.

Поставете ръкавици. Настържете джинджифила на рендето. Изсипете парчетата в памучения плат. Завържете. Вашият пакет е готов.

Оцедете течността от пакета с джинджифил в тенджерата с вода. След това сложете в съда и самия пакет. Оставете го за 2-3 минути. След това изключете котлона.

Извадете пакета, изцедете сока. Вече трябва да имате 1 литър джинджифилова вода.

Потопете чиста кърпа в джинджифиловата вода. Изстискайте я, за да се отървете от излишната течност. Поставете тъканта върху засегнатата част. По същия начин намокрете друга кърпа и я поставете върху първата. Така топлината ще се съхрани по-дълго. Изчакайте няколко минути. Повтаряйте процедурата, докато кожата под компреса не почервенее (5 до 30 минути).

Лечение с джинджифил

Има над 400 полезни компонента в този малък корен! Да, сладко-лютивата подправка е наистина лечебна. Обикновеният чай разрежда кръвта и подобрява притока на кислород в мозъка. Коренът се използва също така и за отстраняване на токсините от тялото и за предотвратяване на рак.

Вижте още: Картофен сок: Изключително ефективен при лечението на гастрит

В страните от Азия отдавна се използва за лечение на ставни заболявания. Именно там отварите, тинктурите и компресите са в основата на курса на лечение. Така че защо не приемем тази добра традиция?

За усилване на ефекта от компреса и намаляване на болката, народните лечители също съветват да пиете джинджифилова отвара или чай. Но не правете процедурата преди лягане, тъй като джинджифилът предизвиква безсъние.

Купете корен от джинджифил и си направете компрес. Резултатите много ще ви изненадат.

loading...