НАЧАЛО ЗДРАВЕ Смес, която вдига на крака и най-тежко болните!

Смес, която вдига на крака и най-тежко болните!

0
Смес, която вдига на крака и най-тежко болните!
Смес, която вдига на крака и най-тежко болните!

Тази рецепта е предназначена основно за подсилване на имунитета, за възстановяване след тежко заболяване, следоперативна намеса или след хоспитализация.
Също така, тази смес е подходяща и препоръчителна за хора, страдащи от белодробни заболявания, за деца със слаб имунитет и без апетит.

Само за няколко седмици, ще се убедите сами в ефективността и силата на тази комбинация:

Необходими продукти:

  • 50 грама смлени орехи;
  • 50 грама натрошени бадеми;
  • 50 грама стафиди;
  • 50 грама смлени лешници;
  • 50 грама настърган хрян;
  • 500 грама мед;
  • 1 цял лимон, по-голям (домашен);

Смесете всички продукти и ги поставете в по-голям буркан. Разбъркайте добре, защото сместа е гъста, след което поставете в хладилник. Необходимо е да се консумира всеки ден по две супени лъжици, разделени на най-малко две дози. Най-добре е сутрин и вечер по една супена лъжица, поне един час след хранене.

Когато приготвеното количество свърши, направете още една доза. Лечението се състои най-малко от две дози.

Можете да приготвите наведнъж двойна доза, но е по-трудно за приготвяне, разбъркване и употреба, така че е добре да се направи еднократна доза.

Лешникът е богат на витамини Е и F, микроелементи: цинк, йод и хром. Микроелементите често са дефицит в съвременните храни.

Орехите са четири пъти по-хранителни от месото. Съдържат антиоксиданти, качествени мастни киселини, желязо, калций, магнезий, фосфор, цинк, манган, селен, витамини А, B, C, E и К.

Хрянът е отличен “чистач” на организма, който ускорява метаболизма, лекува настинките, действа благоприятно върху организма, а също така е богат на витамини С, В1, В2, В6, калий, магнезий, фосфор, желязо. Представлява отличен естествен антибиотик, който повишава съпротивителните сили на организма, улеснява храносмилането, стимулира кръвообращението и работата на сърцето, стимулира работата на черния дроб и е добър диуретик.

Бадемите са най-добрият източник на витамин Е, който е силен антиоксидант и предпазва от злокачествени заболявания. Особено полезни са за хора, които често се изморяват. Те облекчават възпалението на мускулите и осигуряват необходимата енергия за тялото. Бадемите съдържат и витамин Б-комплекс, калций и магнезий, а те са много важни за мозъка, мускулите и общото състояние на организма.

За меда сме изписали доста и вероятно знаете колко е важно да присъства в менюто ви. Все пак хората забравят да го консумират всеки ден, въпреки че знаят за благоприятните му ефекти. Като добавка в тази смес ще ви улесни в това как да го консумирате ежедневно.

Вижте още: Народен лек за отхрачване при деца и възрастни

Важно: Престоялите ядки съдържат опасна отрова, която се натрупва в черния дроб, затова бъдете внимателни, когато ги купувате. Ако не сте сигурни дали лимонът е органичен, накиснете го във вода с чаена лъжичка сода за хляб и лимонтузу. Ако сте алергични към някой от продуктите, просто го отстранете от рецептата.

loading...