НАЧАЛО ЗДРАВЕ Джинджифилът – 10 хиляди пъти по-ефективен от химиотерапията

Джинджифилът – 10 хиляди пъти по-ефективен от химиотерапията

0
Джинджифилът - 10 хиляди пъти по-ефективен от химиотерапията
Джинджифилът - 10 хиляди пъти по-ефективен от химиотерапията

Джинджифилът е една от най-мощните билки в света. Проучванията показват, че джинджифилът има антиоксидантни и противовъзпалителни действия и редица други лечебни свойства. Ново изследване показва, че може да предотврати и лекува рак.

Според изследвания, съединението, открито в джинджифила, е 10 хиляди пъти по-ефективно от химиотерапията. Това съединение убива само раковите клетки. Също така, установено е, че джинджифилът може да намали размера на тумора на простата с 56%, да намали нивото на възпаление и да увеличи процента на антиоксидантите.

Коренът от джинджифил съдържа само 80 калории на 100 грама продукт, който се състои предимно от въглехидрати ~ 18 грама, протеини ~ 2 грама и мазнини ~ 1 грам.

В хранителния си състав джинджифилът съдържа предимно витамин С, калий, желязо, калций и магнезий.

Гадене

Джинджифилът може да помогне за намаляване на гаденето при химиотерапия, пътуване, бременност и операция. Но понякога може да има обратен ефект. Най-ефективен е при гаденето при бременност и операция.

Джинджифилът действа чрез инхибиране на рецепторите на серотонина и увеличава ефекта на успокояване в мозъка и вътрешните органи. Той може също така да намали секрецията на вазопресин, като по този начин предотвратява гаденето, което се получава при пътуване.

Холестерол

Джинджифилът помага за намаляване на LDL (лошият холестерол) и подобряване на HDL (добрият холестерол). Той също така може да подобри производството на холестерол в черния дроб и да увеличи екскрецията на фекалиите.

Освен тези доказани ползи, джинджифилът има благоприятни свойства при рак, мигрена и наркомани. Добро антибактериално средство, а пакетчетата джинджифилов чай прави кожата копринена.

Помага при храносмилането

Джинджифиловият чай е много ефективен и помага по-лесното абсорбиране на хранителните вещества от храната. Той, също така, намалява подуването в червата и газовете, но също регулира апетита.

Укрепва имунната система

Джинджифиловият чай съдържа антиоксиданти, които спомагат за подобряване на имунната система. Проучванията показват, че този чай също предотвратява рака.

Облекчава менструалните болки

Мощният чай от джинджифил също помага за облекчаване на менструалните болки и спазми, а обелките могат да отпуснат и релаксират коремните мускули.

Намалява стреса

Този чай има успокояващ ефект и намалява стреса и напрежението. Това се дължи на специфичните и силни аромати и лечебни свойства.

Увеличава плодовитостта

Проучванията показват, че всекидневната консумация на чай от джинджифил може да увеличи броя на сперматозоидите и да помогне при еректилната дисфункция.

Други предимства

Борба срещу инфекциите
Предотвратява неприятната миризма
Забавя растежа на раковите клетки
Намалява нивото на лошия холестерол и повишава нивото на добрия
Помага за детоксикация

Пресният джинджифил помага за намаляване на високия холестерол и борбата с някои стомашни бактерии, които се считат за отговорни за появата на язва на стомаха.

В същото време намалява коремното подуване и облекчава напрежението, причинено от неприятни коремни газове. Положително влияе върху подновяването на чревната флора, има слабително действие и регулира нередовното изхождане.

Силното главоболие и мигрена могат да бъдат облекчени, като се консумират няколко тънки резена пресен джинджифил.

Джинджифилът на прах помага за облекчаване на коремните болки, благодарение на етеричните масла, които се намират в него. Маслата облекчават тежката коремна болка чрез бързо неутрализиране на стомашните киселини, като същевременно освобождават полезни ензими за нормална работа на храносмилателната система.

Той действа добре срещу възпалителни заболявания, т.е. облекчава болезнените симптоми на артрит и грип.

Многобройни проучвания показват, че използването на джинджифил на прах забавя растежа на тумори и се е доказал като отлична добавка за облекчаване на последиците от химиотерапията като гадене и повръщане.

Джинджифилът на прах ускорява циркулацията и предотвратява съсирването на кръвта. Положително влияе върху отпускането на уморени мускули след изчерпателна физическа активност.

Чаят от джинджифил помага да се излекува болезнено гърло, суха кашлица и облекчава симптомите на настинка. Той съдържа антиоксиданти, които повишават имунитета и намаляват риска от сърдечен удар.

Прясно приготвеният чай от джинджифил намалява стреса, стимулира концентрацията и увеличава енергията.

При силни менструални болки се препоръчва на стомаха да се постави кърпа, натопена в топъл джинджифилов чай.

Можете да подсладите чая с мед или да подобрите вкуса с прясно изцеден сок от лимон или портокал. Не се препоръчва да пиете повече от два пъти джинджифилов чай на ден.

loading...