НАЧАЛО ЗДРАВЕ Спасете белите си дробове с тази мощна напитка от три съставки!

Спасете белите си дробове с тази мощна напитка от три съставки!

0
Спасете белите си дробове с тази мощна напитка от три съставки!
Спасете белите си дробове с тази мощна напитка от три съставки!

Дори да не пушите цигари и да се грижите за здравето си, само пасивното пушене или престой в компания на пушачи, ще остави сериозни последици за белите ви дробове.

Така че пречиствайте дихателните си пътища, с помощта на тези три съставки, които повечето от нас имат в кухнята си. Комбинацията от джинджифил, лук и куркума прави мощна напитка.

Джинджифилът от векове е известен, с това че ни помага да се отървем от слузта в белите дробове. Лукът играе важна роля в предотвратяването на различни заболявания на дихателните пътища, а куркумата е богата на витамини и минерали, има антивирусно действие, антибактериални и противоракови свойства.

Необходими съставки:

1 кг лук, 1 литър вода, 400 грама захар или мед, 2 супени лъжици куркума, 1 малък корен от джинджифил.

Приготвяне:

Разтворете захарта или меда във водата и я оставете да заври. Нарежете джинджифила и лука на четвъртинки, добавете и двете съставки във водата. Когато сместа отново заври, добавете куркумата и намалете температурата. Варете на слаб огън, докато количеството вода се намали наполовина. Прецедете сместа и я съхранявайте в стъклен буркан. Когато сместа се охлади, поставете я в хладилника.

Всяка сутрин на празен стомах вземайте две супени лъжици от този еликсир, както и вечер два часа след хранене.

loading...