НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето какво се случи, след като пиеше вода с лимон всяка сутрин

Ето какво се случи, след като пиеше вода с лимон всяка сутрин

0
Ето какво се случи, след като пиеше вода с лимон всяка сутрин
Ето какво се случи, след като пиеше вода с лимон всяка сутрин

Холи открива, че пиенето на 300 милилитра топла вода със сока от един лимон може да й донесе невероятни ползи.

Холи Смит е млада жена, която споделя своя опит с милиони хора по света, които не вярват в силата на природните лекове.

“Аз съм човек, който следва най-новите здравни тенденции. Много се пишеше за здравните ползи от пиенето на топла вода с лимон, и така реших един месец първото, което ще правя всяка сутрин, е да пия топла вода с лимон, за да пречистя тяло си.

Пиех около 300 милилитра топла вода, в която изтисквах един лимон. И така се влюбих в този навик.

Сбогом на подуването
Вече не се чувствах подута, защото топлата вода с лимон събуждаше храносмилателната ми система.

Действаше успокояващо на корема ми като ментов чай или лайка. Вече можех свободно да консумирам продукти, които преди това ми причиняваха подуване.

Лимонът е лаксатив и диуретик в комбинация с топлата вода и спомага за намаляване на солта и задържането на водата в тялото.

По-красива кожа
Продуктите за грижа за кожата са скъпи, а техен евтин заместител е топлата вода с лимон.

По време на този експеримент, кожата ми стана по-бистра и по-чиста. Нямаше драстична разлика, но все пак имах значително намаляване на зачервяването и омазняването на кожата през целия ден.

Тази напитка има противовъзпалително действие върху кожата, защото съдържа много антиоксиданти. Предотвратява появата на акне и прави кожата по-красива.

Повече енергия
Зависима съм от кафето, а дори на десетия ден от експеримента успях да го изхвърля от моята сутрешна рутина.

Започнах да пия кафе, чак късно следобед, защото топлата вода с лимон, не само че, чистеше тялото ми, но и ми даваше енергия.

Тялото ми беше хидратирано и изпълнено с енергия, чувствах, че имам отлична концентрация и яснота на мислите.

Помогна ми да установя рутина
Дадох си задачата всяка сутрин по едно и също време да пия топла вода с лимон и това ми създаде някаква рутина. Знаех кога какво правя, кога се къпя, кога тръгвам за работа. Вече нямаше хаос и не закъснях.

Заради това, че трябваше да си изстискам лимон и да си стопля вода, ставах по-рано и така имах много по-спокойни сутрини отпреди. Вече не тичах като луда.

Облекчи симптомите ми на настинка
По средата на експеримента настинах. В тези дни пиех двойни и тройни дози лимонена вода, защото ми помогна да избистря главата си. Разбрах, че всъщност открих отлично лекарство за настинка.

Топлата течност ускори изхвърлянето на секрета и освежи тялото ми.

Лимоните съдържат витамин С и имат антивирусни и антибактериални свойства, които са невероятно полезни при борбата с настинка.

Нямаше много негативни последици
Един от негативните ефекти на пиенето на топла вода с лимон е, че се чувствате по-жадни от обичайното, заради киселинността, но и заради диуретичното действие. Е, ще трябва да пиете и повече обикновена вода.

И вторият негативен ефект е, че с течение на времето водата с лимон е по-малко и по-малко вкусна и всичко останало, което става ваша рутина,  е по-малко вълнуващо с времето.

Но освен това нямаше големи негативни ефекти, така че ще го направя отново. Тази здравословна рутина ще освежи тялото ви, препоръчвам я на всички.”

loading...