НАЧАЛО ХОРОСКОПИ Открийте коя богиня отговаря на вашия зодиакален знак

Открийте коя богиня отговаря на вашия зодиакален знак

0
Открийте коя богиня отговаря на вашия зодиакален знак
Открийте коя богиня отговаря на вашия зодиакален знак

Смята се, че зодиакалният знак определя характера, поведението и дори съдбата на човек. Но знаете ли, че всеки зодиакален знак съответства на определена гръцка богиня? Не? Тогава ще ви разкрием това!

Богините от гръцката митология

1) Козирог – Хестия

Хестия е покровител на домашното огнище и по-точно е богинята на огъня, който гори в огнището. Спокойна, балансирана и целомъдрена. Дори самият Аполон се е отказал от обета си заради нея. Козирозите са по същия начин. Те мислят за най-важното и не се поддават на прекомерни чувства.

Когато архетипът на Хестия присъства в даден човек, бурните събития от околния свят не оказват влияние върху него, както върху другите хора. Тези жени се чувстват цялостни, над тях не властват други хора. Обстоятелствата или човешките пороци не могат да ги контролират.

Подобно на Хестия, Козирозите първо ще се погрижат за другите, а след това ще се погрижат за себе си. Но всъщност не е нужно да се грижат за себе си, те вече са добре.

Много е важно жената Хестия да се научи да не зависи от нищо. Винаги трябва да помни, че освен вътрешна сила, притежава и външна.

2) Водолей – Ника

Ника е богиня на победата и символ на щастливия изход. От древни времена, крилатата девойка покровителства войниците. Винаги е била изобразявана като движеща се над земята. Точно като Водолея. Те не са от хората, които ще седят тихо в ъгъла. Винаги се стремят към нови постижения и постоянно ще доказват и твърдят това, което вече са казали.

Въпросът е, че Водолеят има неизчерпаемо количество жизненост, оптимизъм и желание да се доказва. Нищо чудно, че е покровителстван от богинята на победата. Винаги печели – всички планове ще бъдат изпълнени, всички мисли ще бъдат подкрепени и в крайна сметка всички ще бъдат влюбени в очарователния Водолей.

3) Риби – Афродита

Няма дори белег на съмнение, че Рибите биват покровителствани от Афродита, и това е поради три причини: тя е богинята на любовта, тя е красива и най-добре разбира страданието. Рибите също нямат равни в страданието. Подобно на Афродита, скачайки от скалите в морето, Рибите издигат страданията си в абсолют.

Те са уязвими, нежни и много чувствителни, очарователни и привлекателни. Тези, които са устояли на тяхната външна красота, просто не могат да устоят пред тяхната чувственост и красиво страдание. Шансовете просто са никакви.

4) Овен – Атина

Кой може да си помисли, че би могло да бъде иначе? Атина олицетворява мъдростта. Основната ѝ характеристика се крие във военната стратегия. Тя е изобразена с много мъжки атрибути: броня, шлем, копие. И изглежда доста странно, че покровителката на войната е жена. Но всичко може да се обясни. Арес, богът на войната, бил горящ и неуравновесен бог, и предизвиквал войни само заради боя и кръвта.

Атина била покровителка на войната, която започвала само при необходимост. Атина е просто въплъщение на Овена. Чувството за справедливост на тези хора е толкова развито, както при никой друг. Те не са склонни да отмъщават, но биха нападнали само заради каузата. Войнствеността ги вълнува, но само ако е добре обмислена.

5) Телец – Деметра

Деметра е богинята на плодородието и покровителка на земеделието. За нея е важно да се труди и да има добра храна. Няма съмнение, че това е Телецът. Кой друг знае как искрено да оцени простите земни радости като доброто вино, хубавата храна и честната работа?

Телецът се радва на това, което другите смятат за скучно и рутинно. Но в това е и очарованието на Телеца: той знае как да се наслади на дребните неща, да намери красивото, което никой друг не може да намери. Спокойни, балансирани и откровено красиви.

Но до момента, в който не докоснат онова, което обичат. Когато Хадес отвлича Персефона, Деметра не се отдръпва и настоява на своето. Великият и могъщ Хадес дори се съгласява с условията ѝ и се опитва да не се намесва занимава повече с нея. Така че Телците могат да станат герои в името на това, което ценят най-много.

6) Близнаци – Ирида

Ирида е вестителя на боговете. Основната ѝ задача е да носи послания по целия свят. След като Зевс я изпраща в царството на Хадес, за да събере вода от Стикс, тя разбира, че той го е направил без капка съмнение. Това е въплъщението на Близнаците.

Те са истински съблазнители, готови за всяко приключение само ако е много интересно и вълнуващо. Лесно се издигат, имат куп познати и не се интересуват от ограниченията. Лекота, чар и капчица лудост – това е формулата за живота на Близнаците.

7) Рак – Гея

Гея е майка на всичко живо: животни, растения, небе, море, титани. Точно какъвто е Ракът. Само му дайте да възпитава и нищо повече няма да му бъде необходимо. Жената Рак е стандартната майка, която ще победи всеко в името на децата си. Раците приемат, че от всичко най-много обичат децата си.

От тях извира безкраен поток от любов, грижа и топлина. Това е в природата им.

8) Лъв – Хера

Хера е богиня на брака, покровителка на майките. Всички познават Хера като съпругата на Зевс. Тя била сред неговите най-отличаващи се жени. Като истинска лъвица, не толерира никакви съперници до нея.

Също като Лъвовете. Това, което им принадлежи, не може да принадлежи на никой друг и биха се борили за своето до последното. Те са уникални и неповторими.

Да се конкурирате с Лъвовете, е нещо ужасно. Знаете ли какво се е случва с тези, които се състезават с Хера? Точно – нищо добро. Помислете за това.

9) Дева – Темида

Темида е символ на справедливостта и безпристрастността. Тя е устата на Зевс, която изразява волята, верността и безпристрастността. И какво означава това? Вярно е, че устните на Девата говорят истината. Ако Девата ви каже нещо, което не ви харесва, все пак я изслушайте. Тя не допуска грешки и прави заключения само с факти.

Педантични, справедливи, сериозни и балансирани – всичко, което трябва да знаете за Девите.

10) Везни – Персефона

Историята на Персефона е илюстрация на типичния живот на Везните. Не буквално, разбира се, но образът ѝ е същия. Младата богиня не можеше да си избере годеник. Дадоха ѝ Арес, а след това и Аполон. Но тя така и не успя да реши и животът реши всичко вместо нея. Хадес дойде и я взе за себе си и всичко се нареди.

Ето защо Везните се нуждаят от това. Те няма да решат, докато някой не дойде и не реши вместо тях. За разлика от Девите, те никога не са балансирани. Това е същността им.

11) Скорпион – Хеката

Хеката – богиня, която дава мъдрост, късмет във войната и богата плячка при лов. Всичко това обаче е просто прикритие, защото всъщност е богиня на ада. Тя учи смъртоносни магии, заповядва на вещици и търгува с всякакви подобни. Сещате се за Скорпиона? Точно така.

Да се влюбите в Скорпиона, е въпрос на една минута. Жените – Скорпион са привлекателни, очарователни, просто не е възможно да им се противопоставите. Скорпионите са непредсказуеми и многостранни.

Вижте още: Разберете какви хора сте според датата си на раждане

12) Стрелец – Артемида

Артемида – богинята на лова, покровителка на всички живи същества. Тя също е въплъщение на женското целомъдрие и помощница при раждане. Кой може да бъде символ на две противоречиви понятия? Много лесно и просто. Стрелецът.

Стрелците са готови да приемат всяка гледна точка и да се съгласят с всяко мнение. Но никога няма да откажат да участват в спор. Основното нещо е да се забъркат в някоя каша без значение за последствията. Те са като магнит за конфликтите и могат да провокират спор от нищото.

Споделете тази статия с приятелите си!

loading...