НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Евтина течност, а много полезна. Списъкът с приложения е дълъг

Евтина течност, а много полезна. Списъкът с приложения е дълъг

0
Евтина течност, а много полезна. Списъкът с приложения е дълъг
Евтина течност, а много полезна. Списъкът с приложения е дълъг

Евтина течност, а много полезна – може да чисти запушени уши, премахва мазнини … списъкът е дълъг.

Водородният пероксид винаги е бил считан за безопасен и естествен антисептик. Не е прекалено скъп, затова това високоефективно средство трябва да го има във всяко домакинство.

С помощта на разтвор от водороден пероксид (хидроген) раните могат да бъдат дезинфекцирани, но може да се използва и за нетрадиционни цели.

В допълнение към това, вижте още 6 начина за приложението на водородния пероксид в домакинството. Можете да го купите във всяка аптека.

1. Отстраняване на петна

Случвало ли ви се е на матрака да се появят петна?

Разбира се, такива неща се случват, особено ако имате малки деца у дома.

Има чудесно решение за премахване на петна и неприятни миризми от матрака, като се използват няколко съставки, които вече имате под ръка.

Необходими съставки:

250 мл. водороден пероксид

3 супени лъжици сода за хляб

1 капка течен сапун или препарат за миене на съдове

Процедура:

Сместа трябва да бъде приготвена непосредствено преди почистване, което означава, че не можете да си правите запаси от нея. Само когато е приготвена непосредствено е максимално ефективна.

Разбъркайте водорода и содата за хляб. Когато содата се разтвори, добавете 1-2 капки течен сапун или препарат за съдове.

Разбъркайте. Прехвърлете течността в спрей бутилка. Разклатете бутилката и напръскайте върху мръсната повърхност.

Оставете активната пяна да действа. Изчакайте да изсъхне или използвайте сешоар, за да ускорите процеса. Накрая, просто изчеткайте със суха четка или използвайте прахосмукачка, за да съберете остатъците.

По същия начин можете да отстраните петна от дрехите.

2. Паста за почистване на загорели мазнини от съдовете

Загорялата мазнина по съдовете е неизбежно явление и отстраняването й, дори и с помощта на скъпи средства, не винаги е лесно.

Съществува обаче доказана рецепта за подобни случаи. Само две съставки са необходими за подготовката на пастата чудо: водороден пероксид и сода за хляб.

Рецептата е много проста. Гениално и достъпно.

3. Отлично средство за грижа за петите

На първо място, такава грижа не е скъпа и второ, тя е много ефективна – краката стават гладки и нежни, загрубялата кожа изчезва. Правете следната процедура 1-2 пъти седмично и резултатът, под формата на нежни и гладки стъпала, ще ви зарадва.

Поставете 1½ литра топла вода в малък леген. Добавете 4 супени лъжици водороден пероксид. Накиснете краката си за около 10-15 минути.

Ако е необходимо, оставете ги за по-дълго. Вие ще почувствате сами ефекта, когато разтриете стъпалата едно в друго – и те ще “светят” от чистота.

След това ги изтъркайте с пила за пети.

След като направите това, изсушете краката си и ги намажете със следната смес: 3 супени лъжици глицерин и 1 кафена лъжичка оцет.

Можете да използвате тази смес ежедневно за грижа за краката.

Тази процедура е най-добре да се прави вечер, преди лягане, 1-2 пъти седмично.

4. Как да изчистите запушени уши

Смята се, че човешките уши са орган, който сам се почиства по време на дъвченето, кихането и кашлянето, т.е. при всички такива малки и внезапни движения, наслагванията от ушна кал сами се елиминират.

Но понякога се случва тези натрупвания в ушния канал, да се превърнат в “тапи”, така че ушите да се запушат.

В такива случаи е необходимо да се направи процедура – промиване на ушите. Най-добре е да го направите при лекар, но може да го направите и сами у дома.

5. Жълти петна по дрехите

Много от нас, през целия си живот се опитват да намерят универсално средство за премахване на петна от дрехите, без да знаят, че могат да направят същото със собствените си ръце у дома.

Това домашно средство премахва петна от различен произход и може да се конкурира с най-скъпите търговски препарати за същата цел.

Но най-важното е, че няма химикали, които да причинят алергични реакции.

За приготвянето на този продукт за отстраняване на петна са ви нужни само три съставки: вода, сода за хляб и водороден пероксид.

6. Против нежелани косми по лицето

Още Клеопатра е използвала восък, за да премахне нежеланите косми по лицето си. Много хора и днес все още търсят най-болезнения и най-ефективен начин за премахване на космите.

Напоследък все по-голям брой жени използват водороден пеоксид, за да се отърват от нежеланите косми от лицето и тялото.

Много хора знаят, че водородният пероксид, не само има способността да освежава, но и действа като отличен “депилатор” за елиминиране на космите.

loading...