НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА По този начин няма да позволите на мишките да влязат в дома...

По този начин няма да позволите на мишките да влязат в дома ви

0
По този начин няма да позволите на мишките да влязат в дома ви
По този начин няма да позволите на мишките да влязат в дома ви

Мишките и плъховете навсякъде по света са адаптирани да живеят в най-неприятните условия. Но последното, което искате, е да влязат в дома ви. Тези грозни животни могат да минат през пукнатините на стената и през други отвори, каквато е канализацията.

Да не забравяме, че тези животни, с изключение на това, че навсякъде оставят изпражнения, също разпространяват и страшни заразни болести. Ако имате малки деца у дома, рискът е още по-голям, защото децата често играят на пода и са изложени на ухапвания или допир до телесните течности и изпражнения на тези животни.

Тези вредители лесно и бързо се размножават. Само си представете, женските плъхове могат да имат от 15 до 22 малки годишно. Въпреки че има много пестициди за елиминирането на тези гризачи, най-добре е да се отървете от тях по естествен начин.

Химическите агенти са много силни, така че те са ефективни, защото мишките ще напуснат дома ви за дълго време. Проблемът обаче е, че остатъците от тези химикали остават в дома и могат да застрашат вашето здраве и здравето на вашите близки.

Затова опитайте тези естествени методи:

 -Използвайте сода за хляб:

Тази съставка е много ефикасна, защото мишките не могат да я усвояват. Поставете на стратегически места, където мишките се движат най-много. Ще я изядат и ще умрат.

– Метод с гипс

Този метод включва смес от гипс, храна и сол. Поставете тази смес на стратегически места, така че когато мишките я вкарат в организма си, гипсът ще се втвърди и те ще умрат.

– Шоколад и гипс

Гризачите също обичат сладките храни. Ето защо, шоколадът е страхотен за привличане на вниманието им. Смесете шоколада на прах с гипс. И този метод работи точно като предишния.

 

loading...