НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Светнете съдовете с този прост, но гениален трик!

Светнете съдовете с този прост, но гениален трик!

0
Светнете съдовете с този прост, но гениален трик!
Светнете съдовете с този прост, но гениален трик!

В съдовете приготвяме храната за себе си и нашите деца, така че колкото по-малко химикали се използват при тяхното почистване – толкова по-добре.

Тавите от различни материали са неизменни при приготвянето на храна. Ние ги използваме много често, а понякога, не само един съд, а повече. Не е чудно, че много бързо се натрупва дебел слой мазни налепи по дъното и страните им. Също така, по металните съдове, понякога, може да се появи ръжда.

Химическите методи за отстраняване на тези проблеми често не са достатъчно ефикасни и въпреки че са агресивни, понякога, те не дават желания резултат. С химически препарати трябва да се работи с предпазни ръкавици, а миризмата от тези продукти е непоносим и може да предизвика алергия.

Съществуват обаче лесни начини за бързо отстраняване на натрупаните мазнини, без да се използват химикали.

Прост начин за почистване на ръжда и мазнини:

Картоф

Обелете един средно голям суров картоф. Срежете го наполовина. Едната половина натопете в сода за хляб. За да премахнете ръждата от железните тави, ще бъде достатъчно, ако картофът натопите в сол.

Търкайте с картофа, точно като с тел, по нечистата повърхност. Необходими са малко усилия, но резултатът ще бъде видим за кратко време, което ще ви вдъхнови.

Ако искате по този начин да почистите мръсотията от повечето тигани или съдове, е необходимо периодично да обновявате картофите, т.е., от време на време да изрязвате замърсената част. Той също така трябва по често да се топи в сода или сол за хляб, защото всъщност комбинацията от картофения сок и содата почиства мазнините.

Можете да премахнете мазнината от вътрешните стени на съдовете, като използвате обикновена торбичка чай.

Ще са ви нужни само 2-3 торбички за чай. Затова купете най-евтиния чай.

Вземете суха, неизползвана торбичка чай и просто минете с нея по вътрешните стени на съда, където е останала мазнина. Веднага ще забележите, че мазнините изчезват и попиват в торбичката.

Мазнината от външните стени може да се отстрани и чрез извиране в разтвор от сода.

За тази цел ще ви трябва по-голям съд, който може да побере този, който искате да почистите. Сложете 4-5 супени лъжици сода за хляб в него и налейте вода. Кипнете за 30-50 минути. След това изплакнете и избършете съдовете.

Този метод не изисква много физически усилия, но отнема време. Ако го имате, това е най-ефективният начин за елиминиране на старите мазнини по всички съдове.

По този начин можете да дезинфекцирате метални цедки, лъжици, капаци и други.

loading...