НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тази супа регулира киселинността на тялото и предотвратява болести

Тази супа регулира киселинността на тялото и предотвратява болести

0
Тази супа регулира киселинността на тялото и предотвратява болести
Тази супа регулира киселинността на тялото и предотвратява болести

Тази супа ще ви помогне да регулирате киселинността на тялото си и да предотвратите редица заболявания.

Нашият организъм има способността да регулира стойността на рН-то си, а ако се преминат границите на нормалните стойности, настъпва смърт. Понякога обаче рН-то на кожата, лигавицата или някои части на тялото може да стане по-алкално или кисело, но за нормалното функциониране на организма е необходимо стойността да бъде неутрална.

Поради съвременния начин на живот, балансът в тялото обикновено е нарушен, затова се чувстваме уморени, нещастни, подути, общо зле.

За да намалите киселинността в организма, ще ви помогне тази алкализираща питателна, здравословна и вкусна супа, която можете да ядете като обяд или вечеря. Супата не трябва да е обикновена – направете я интересна, като поръсите отгоре някоя подправка, ленено семе, орехово, маслиново или тиквено масло.

За да стане кремообразна и по-лесно смилаема, миксирайте супата. Изберете сезонни зеленчуци и доливайте вода, в която сте варили зеленчуците в супата. Тази супа може да издържи 2-3 дни и нейната консумация е важна стъпка към балансиран начин на живот.

Рецепта:

Необходими съставки:

950 мл. вода или бульон от органични зеленчуци

1 среден картоф

1 морков

1 бяла ряпа

50 гр. млад лук

160 мл. заквасена сметана

сол

Приготвяне:

В по-голям съд кипнете водата или бульона. Добавете зеленчуците, които преди това сте измили, почистили и нарязали, след което ги варете за около 15 минути или докато омекнат.

Ако искате веднага да получите гъста супа, изключете супата и внимателно я миксирайте. Добавете сметаната и сол на вкус.

Това количество е достатъчно за няколко дни.
Чрез регулиране на киселинността на тялото можете да предотвратите до 17 болести.

loading...