НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако имате омазнен черен дроб, пийте това всяка сутрин!

Ако имате омазнен черен дроб, пийте това всяка сутрин!

0
Ако имате омазнен черен дроб, пийте това всяка сутрин!
Ако имате омазнен черен дроб, пийте това всяка сутрин!

Вашият черен дроб филтрира кръвта и елиминира възможните токсини, които може да съдържа. Той също играе роля в метаболизма и храносмилането на храната.

Диетата, която е богата на мазни храни, рафинирана захар, хранителни добавки и прекомерна употреба на алкохол, може да окаже натиск върху черния дроб, който ще работи извънредно, за да защити организма от вредните им ефекти.

Различни лекарства също преминават през този орган и могат да доведат до повишаване на токсичността.

За щастие, можете да пречистите черния дроб със супена лъжица зехтин и лимонов сок.

Защо точно зехтин и лимонов сок?

Зехтин:

Лошата храна може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб и повишаване на хепаталните триглицериди (TG), което води до омазняване на този орган и неговото заболяване.

От омазнен черен дроб страдат около 90 милиона американци и е основен рисков фактор за диабет, сърдечни пристъпи и дори рак.

Изследване, публикувано в “World Journal of Gastroenterology” заключава, че зехтинът предпазва от тази болест, чрез намаляване на натрупването на триглицеридите в черния дроб и нивото им след хранене.

Друго проучване потвърждава ползите от необработения зехтин срещу хронично чернодробно увреждане. Това му свойство е благодарение на неговите антиоксидантни ефекти и способността му да регулира функцията на клетките на черния дроб да ускоряват метаболизма.

Лимонов сок:

Не само, че сокът от лимон помага за детоксикация на черния дроб, също така помага да се предпазят и други органи от различни увреждания.

Едно проучване, публикувано от индийските учени показва, че хесперидинът (цитрусен биофлавоноид, който се намира в лимона) показва способността да предпазва черния дроб от токсични поражения.

Ето как трябва да се консумира сместа от лимон и зехтин:

Първото нещо, което трябва да направите сутрин, е да смесите една супена лъжица зехтин и една лъжица сок от лимон в малка купа. Сместа трябва да се изпие незабавно.

Тази смес трябва да се консумира на празен стомах преди закуска.

Детоксикацията на черния дроб не е единственото нещо, което трябва да направите. Ще трябва да въведете и някои промени в начина си на живот.

Здравето на черния дроб се поддържа с въздържание от алкохол, с яденето на пресни, естествени храни и избягване на ненужни лекарства, винаги когато това е възможно.

loading...