НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ История, която ще промени начина ви на мислене

История, която ще промени начина ви на мислене

0
История, която ще промени начина ви на мислене
История, която ще промени начина ви на мислене

Тази история ще промени начина ви на мислене, струва си да се прочете.

Веднъж една млада жена отишла при баба си и й се оплакала, че й е трудно в живота. Не знаела как да продължи по-нататък и искала да се откаже от всичко. Била уморена да се бори. Изглеждало й, че щом даден проблем се разреши, се появява друг.

Бабата я изслушала и я завела в кухнята. Тя напълнила три тенджери с вода и оставила водата да заври. След това пуснала морков в едната, в другата яйце и в третата кафе. И оставила да се варят. След 20 минути, тя изключила котлоните. След това извадила моркова и го сложила в чиния. След това извадила яйцето и го сложила в друга чиния. И накрая сипала кафето в чаша.

Бабата се обърнала към внучка си и я попитала какво вижда.

Внучката казала, че вижда морков, яйце и кафе.

Бабата я помолила да докосне моркова. Внучката го направила и видяла, че морковът е мек. След това я помолила да вземе яйцето и да го счупи. Под люспата се намирало твърдо сварено яйце. Накрая бабата помолила внучката си да опита кафето. Внучката се усмихнала, когато усетила прекрасния вкус на кафето.

И най-накрая внучката попитала: “Добре бабо, какво означава всичко това?”

Бабата обяснила, че всеки един от тези хранителни продукта е изправен пред същия “проблем” – гореща вода. Но всеки от тях реагира по различен начин. Морковът бил твърд и непоколебим, но след това омекнал и станал слаб. Яйцето било крехко, тънката му черупка защитавала вътрешността му, но след това вътрешната му сила се втвърдила. Кафето обаче е уникално. След като се сложи във вряща вода, то променя водата.

“Кое от трите си ти, детето ми?” – попитала бабата.

loading...