НАЧАЛО ЗДРАВЕ По ръцете си най-лесно може да разберете дали имате рак. Ето как

По ръцете си най-лесно може да разберете дали имате рак. Ето как

0
По ръцете си най-лесно може да разберете дали имате рак. Ето как
По ръцете си най-лесно може да разберете дали имате рак. Ето как

За да разберете навреме дали имате рак, обърнете внимание на следните симптоми. Ракът може лесно да бъде разпознат по нашите ръце или длани.

Налице е голям проблем, когато ръцете ви станат сухи, т.е. кожата започва да се напуква. Въпреки че използваме хидратиращи кремове, те си остават сухи. Ако това ви се случи, незабавно отидете на лекар. Също така, постоянното напукване и белене на кожата е знак, че веднага трябва да отидете на лекар.

Въпросът е колко хора в света биха били по-малко болни, ако “прочетат” навреме сигналите, които тялото им изпраща ежедневно.

Още в древни времена, само мъдреците са били здрави и не са пили никакви медикаменти и не са ходели на операции. Просто хората са слушали какво казва тялото им.

Това са 7 симптома на рак, които се появяват в ранния стадий, когато е възможно да се победи това заболяване много по-лесно:

Промяна в кожата

Неочакваните промени в кожата могат да бъдат знак за рак на кожата. Те включват появата на бучки на гърдите и под мишниците, сърбеж от неизвестен произход, появата на “мокра” екзема на тялото, внезапно нарастване на бенките и промяна на тяхната форма и цвят.

Постоянна кашлица

Продължителната кашлица, която не минава с месеци, може да бъде първият признак за рак на белите дробове. Той се проявява с внезапна загуба на тегло и апетит, а на по-късен етап, болният започва да изкашля кръв.

Сърбеж по кожата

Всекидневният сърбеж в ноздрите може да бъде знак за мозъчен тумор, докато сърбежът в гениталната област може да бъде свързан с шийката на матката или яйчниците.

Промени в храносмилателната система

Запек със слуз, подуване след хранене, тъпа болка в корема, все признаци, че трябва да посетите лекар и да си направите тест.

Промяна в уринирането

Това, че бъбреците са сериозно засегнати, може да се разбере, ако се забелязва кръв в урината и когато кръвното налягане се повишава и е налице хронична умора.

Загуба на апетит и тегло

Първата фаза на рак на стомаха води до внезапна загуба на тегло и апетит, непоносимост към месо, анемия и бързо нарастващ брой газове.

Постоянна болка в гърлото

Първоначалният стадий на рак на гърлото може да се забележи, ако имате постоянно затруднено преглъщане и дишане, загуба на глас и лош дъх.

loading...