НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да украсите яйцата по специален начин за Великден?

Как да украсите яйцата по специален начин за Великден?

0
Как да украсите яйцата по специален начин за Великден?
Как да украсите яйцата по специален начин за Великден?

Великден е светъл празник, който носи не малко радост. В този период от годината се пекат вкусни курабийки, въвежда се порядък в дома, боядисват се яйца в различни цветове. И това е най-доброто време да привлечете децата да празнувате заедно. Предложете им заедно да украсите яйцата. Тези детски рисунки по яйцата ще бъдат добро допълнение към великденските празници. С тях можете да украсите празничната маса, да допълните интериора или да ги раздадете на близки и приятели в качеството им на малки подаръци.

И така, специално за вас сме подготвили интересни идеи, които са по силите на децата от 1 година до 18 години! Започнете с най-лесния начин, който е по възможностите на всички деца! А именно – рисуването на яйцата с маркер или флумастер. Преди това сварете и подсушете яйцата. След това вече можете да творите. Родителите също могат да вземат участие в това великденско творчество.

Също така украсените яйца могат да се превърнат във… великденско зайче. Сгънете салфетка и образувайте уши с помощта на кламер. За поставка използвайте обикновени тапи от бутилки. И колкото по-ярки са те, толкова по-весело ще изглеждат.

За декорация яйцата могат да се украсят с брокат (продава се в магазините за ръкоделие). Свареното яйце се намазва с лепило и се овалва в броката. За тази цел не трябва да използвате  токсично лепило (канцеларско или PVC), а направено саморъчно, например, от желатин. За тази цел сложете желатина във вода, изчакайте да набъбне и го използвайте. След това яйцата ще могат и да се ядат.

Много ще се хареса на децата да украсят яйцата с различни зърнени храни. За тази цел можете да използвате грах, леща, боб и други. Отново намажете яйцата с лепило от желатин и залепете зърната във вид, който ви харесва.

Ако децата ви са още малки, ги оставете да създадат собствени модели, като овалят яйцата в тях.

Прекрасна идея за украсяване на великденските яйца е декупажът, особено ако децата са по-големи от 5 години. За тази цел изрежете от салфетки необходимите орнаменти, с помощта на вода и четка ги закрепете върху яйцето, след това намажете с желатиново лепило.

Великденските яйца могат да се украсят и с геометрични и други фигурки, изрязани от цветна хартия.

Залепете и красиви ленти и панделки.

Всъщност ярките копчета също могат да се използват за украса. Погледнете в кутията си за ръкоделие какви копчета имате, измислете модела и покажете какво може да се направи с тях.  Вашите деца могат да предложат не по-малко интересни модели.

Също така, обърнете внимание на декорирането на яйца с ушенца и лапички, направени от дебел плат.

Забавни анансчета се правят много лесно. За тази цел суровото яйце се пробива от едната страна, изсипва се жълтъка и белтъка, измива се и се подсушава. Подготвеното яйце се оцветява с хранителни бои или се оцветява в жълто. След това декорирайте ананаса с листа, изрязани от цветна хартия.

Ако не разполагате с много свободно време, а искате да украсите яйцата по нетрадиционен начин, то използвайте следния метод. Изрежете парчета от дантела, закрепете ги с конец и ги потопете в боята за яйца.

Вижте още: Възстановете драцената в домашни условия бързо и лесно

Както виждате, всички начини за създаване на великденско настроение са напълно достъпни. И вашите близки ще оценят това!

loading...