НАЧАЛО ЗДРАВЕ Направете петите си меки като котешки лапи с този метод

Направете петите си меки като котешки лапи с този метод

0
Направете петите си меки като котешки лапи с този метод
Направете петите си меки като котешки лапи с този метод

Тежкото загрубяване на кожата на краката и петите е често срещан проблем. Причината за това може да бъде индивидуална предразположеност, липса на витамини, неудобни обувки, неправилна хигиена или гъбична инфекция.

Ако във времето не установите причината за загрубяването на кожата и не предприемете необходимите мерки, кожата неизбежно ще започне да се напуква, причинявайки не само естетически дискомфорт, но и осезаемо силна физическа болка.

Ако имате нужда от ефективно средство, което премахва грубата кожа, лекува пукнатините и ви спасява от гъбичките, ние ви предлагаме това. След първото нанасяне, ще върнете мекотата в петите си!

Мехлем против напукани пети

Мехлемът се състои от яйце (източник на лецитин – зараства раните и има възстановяващ агент), краве масло (интензивно омекотява, подхранва, дава витамини) и оцет, който премахва мъртвите клетки на кожата и има противогъбични свойства.

Съставки:

1 яйце

70% оцетна есенция

200 грама краве масло

Приготвяне:

Измийте яйцето, сложете го в чаша и добавете оцетната есенция, така че да го покрие. Оставете на тъмно място в продължение на 5 дни. В края на този период ще видите, че черупката ще се разтвори и ще се образува утайка.

Внимателно с лъжица вземете яйцето (от действието на оцета ще бъде като варено) и го поставете в друг съд. Махнете черупката и разбийте яйцето с лъжица, като добавите остатъка от оцет в чашата.

Добавете краве масло и разбъркайте добре. Готовият мехлем прехвърлете в затворен съд и съхранявайте в хладилник.

Преди да приложите мехлема, внимателно подсушете напукванията, за да избегнете изгаряне. Приложете продукта в пукнатините и втвърдените участъци, като избягвате местата, където кожата е по-нежна.

Преди да си легнете, накиснете краката си в баня със сол, подсушете. Намажете зоните, които се нуждаят от лечение с подготвения мехлем, поставете найлонови торбички върху краката си и обуйте чорапи. Можете да си легнете.

Вижте още: Нервите отключват всички заболявания на тялото. Ето обяснението!

Направете петите си меки като котешки лапи с този метод

На сутринта измийте краката си в топла вода със сапун, внимателно изстържете мъртвата кожа и намажете краката си с подхранващ крем. Повтаряйте процедурата, докато получите желаният ефект. Обикновено след второто нанасяне пукнатините се запълват, а петите придобиват изключителна мекота!

loading...