НАЧАЛО ЗДРАВЕ Кога е правилно да пием вода и колко според кардиолозите?

Кога е правилно да пием вода и колко според кардиолозите?

0
Кога е правилно да пием вода и колко според кардиолозите?
Кога е правилно да пием вода и колко според кардиолозите?

Питейната вода е абсолютно необходима за човешкия организъм. Приемането на достатъчно количество течности дори е по-важно в сравнение с приема на храна, тъй като без нея човек може да преживее само няколко дни, докато без храна – седмици, понякога дори месец.

В последно време е разпостранено схващането, че е необходимо да пием колкото се може повече вода.

В действителност, всеки един лекар ще ви каже, че за човешкия организъм са достатъчни не повече от 2 литра вода на ден. Водата, която изпиваме над това количество създава единствено допълнително натоварване на бъбреците.

Но най-важното всъщност е, не колко вода пием на ден, а по кое време го правим.

Ето кое е най-подходящото време за пиене на вода според кардиолозите:

1. Изпивайте първите 2 чаши веднага след събуждане – това ще ви помогне да “задействате” почти всички вътрешни органи.

2. Желателно е да изпивате 1 чаша вода винаги 30 минути преди хранене. Това ще допринесе за ускоряване на обмяната на веществата и ще подобри работата на храносмилателните органи като цяло.

3. Изпивайте 1 чаша преди да вземете вана. Това ще ви помогне да се почувствате удовлетворени и ще снижи кръвното ви налягане.

4. Изпивайте 1 чаша непосредствено преди лягане – това ще ви помогне не само да укрепите съня си, но също така и ще намали натоварването на сърцето. Ако успеете да си изработите такъв навик всеки ден, рискът от инфаркт по време на сън ще намали с 95%.

Между другото, този навик ще ви донесе и друга полза – възможност да се предотврати изтръпването на краката през нощта.

Правилното пиене на вода е изключително здравословно за здравето на човешкия организъм. Това ще доведе до ускоряване на метаболизма, подсилване на имунитета, пречистване на червата, изчистване на токсините. Водата също помага против мигрена и води до отслабване и по-чиста кожа.

Пиенето на вода, сутрин на гладно стимулира производството на червени кръвни телца, което означава повече енергия за тялото през целия ден.

Не забравяйте да споделите тази информация с приятелите си, за да водят по-здравословен начин на живот!

loading...