НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лимонена вода вместо таблетки, ако имате тези 15 проблема!

Лимонена вода вместо таблетки, ако имате тези 15 проблема!

0
Лимонена вода вместо таблетки, ако имате тези 15 проблема!
Лимонена вода вместо таблетки, ако имате тези 15 проблема!

Лимонена вода можете да пиете, когато се сблъскате с някой от изброените по-долу здравословни проблеми. Повярвайте ми, това е много по-добър вариант, отколкото да използвате лекарствени таблетки!

Лимоновият сок съдържа не само огромно количество витамин С, но и е добър източник на витамин В, калий, желязо, летливи масла, както и много други полезни съставки. В допълнение, той притежава също мощни антиоксидантни и антибактериални свойства, които могат да бъдат много полезни за подобряване на
цялостното ви здравословно състояние. Редовната консумация на лимонов сок ще стимулира имунната ви система, ще намали апетита ви към нездравословни храни, ще стимулира загубата на тегло, ще подобри храносмилането ви и ще ви помогне за балансиране на нивото на рН. Поради всички тези причини, пиенето на чаша лимонена вода всяка сутрин, е може би един от най-полезните навици, които можем да си създадем.

Ползи за здравето на лимонената вода:

1. Лечение на акне – лимонената вода може да помогне за лечение на акне и за предотвратяване на по-нататъшното му появяване. Всичко, което трябва да направите, е да натривате лицето си със сока.

2. Предотвратява образуването на камъни в бъбреците. Както споменахме по-горе, лимоните са добър източник на калий. Този важен минерал повишава нивото на цитрат в урината, което спомага за намаляване на нивото на оксалат в организма (една от най-често срещаните причини за камъни в бъбреците).

3. Укрепва имунната система – лимонената вода подобрява функцията на лимфната система, която помага на имунната система да открива и елиминира патогените.

4. Потиска апетита и спомага за намаляване на теглото. Високото съдържание на витамин С в лимоните помага за регулиране на нивата на кръвната захар. Тези цитрусови плодове съдържат също пектин, влакно, което може да помогне за контрол на глада. Освен това, лимоновият сок подобрява храносмилането, стимулира
производството на жлъчка, която се използва от организма за разграждането на храната.

5. Болка в областта на корема. Винаги изпивайте чаша лимонена вода, когато почувствате болка в областта на корема, за да се облекчи това състояние.

6. Простуда и грип. Силните антиоксидантни и антибактериални свойства могат да помогнат за намаляване на симптомите на грип и настинка.

7. Детоксикация – ежедневно употребявайте топла лимонена вода, за да може по-лесно да се избавите от токсините.

8. Нокти – можете да укрепите ноктите си, прилагайки лимонов сок върху тях по няколко пъти в седмицата.

9. Хранително отравяне. Редовната консумация на лимонена вода ще ви държи в безопасност от хранително отравяне.

10. Фибромиалгия. Комбинацията от лимонена водата и йога упражнения, ще ви помогне да се справите с умората и мускулните болки.

11. Възпаление. Лимоните могат да помогнат за намаляване на киселинността, благодарение на техните мощни противовъзпалителни свойства. Както вероятно знаете, възпалението по-често се среща, когато средата в тялото е кисела.

12. Болки в мускулите след интензивна тренировка. Не забравяйте да изпиете чаша лимонена вода след тежка тренировка, за да успокоите болката.

13. Подуване и болка в ставите. Лимоновият сок намалява натрупването на пикочна киселина в ставите, предотвратявайки възпаление и артрит.

14. Камъни в жлъчката. Редовната консумация на лимонена вода значително намалява болката, причинена от камъни в жлъчката.

15. Намалява зависимостта от алкохол. Лимонената вода помага да се намали нуждата от алкохол.

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите си!

loading...