НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Предайте тази информация на хората, които са важни за вас!

Предайте тази информация на хората, които са важни за вас!

0
Предайте тази информация на хората, които са важни за вас!
Предайте тази информация на хората, които са важни за вас!

Предайте тази информация за автомобила на хората, които са важни за вас! Не съжалявайте за отделените няколко минути, които ще са ви нужни да прочетете този текст. Това е много ценна информация, която може да спаси здравето на близките ви хора!

От скъпа екстра към базовите модели, днес климатикът на автомобила като че ли се превърна не просто в лукс, а в необходимост за добрата атмосфера в купето. Това важи особено силно за летните месеци, когато пътуването на дълъг път през деня може да бъде истинско наказание.

В автомобила ви, паркиран на сянка през деня със затворени прозорци е възможно да се съдържат 400-800 мг бензен. Ако е паркиран на слънце при температура над 16 градуса, нивото на бензена достига 2000-4000 мг, което е 40 пъти по-високо от допустимото ниво.

Задължително отворете стъклата на колата преди да включите климатика. Така ще освежите въздуха и ще спомогнете за по-бързото охлаждане в последствие, тъй като ще сте извели акумулираната топлина от купето. И най-важното – хората, които влизат в автомобил със затворени прозорци и пускат климатика, вдишват големи количества бензен. Бензенът е токсин, който поразява бъбреците, костите и черния дроб. Дори по-лошо, тялото много трудно изхвърля това токсично вещество.

В ръководствата за експлоатация на повечето автомобили се казва, че преди да включите климатика или климатроника, трябва да отворите прозореца за 2 минути, но не се каза защо, а само се намеква за по-добрата работа на колата.

А ето и медицинските причини:

Според изследванията, преди климатикът да започне охлаждане на въздуха, той излъчва целият нагрят в пластмасата, преди включването му горещ въздух, съдържащ бензен – токсин, който причинява рак. Понякога отнема известно време за да се усети миризмата на нагрята пластмаса в автомобила. Ето защо е важно да се уверите в това и да оставяте отворен прозореца на автомобила за няколко минути.

Не включвайте климатика веднага след като запалите колата!

Първо трябва да се отварят прозорците за няколко минути, а след това да се включи климатика. Дръжте прозорците отворени още няколко допълнителни минути след запалването на автомобила. Много от съдържащите се в бензина несвързани въглеводороди (особено ароматните като бензен), както и различните добавки в него, са канцерогенни.

Тази информация трябва да бъде предадена на хората, които са важни за вас!

Хареса ли ви статията? Споделете я с приятелите и близките си!

loading...