НАЧАЛО ЗДРАВЕ Смесете дафинови листа със зехтин и елиминирайте болката

Смесете дафинови листа със зехтин и елиминирайте болката

0
Смесете дафинови листа със зехтин и елиминирайте болката
Смесете дафинови листа със зехтин и елиминирайте болката

Дафиновият лист е популярна подправка, която винаги е имала специално място в нашата кухня. Но много малко хора знаят, че дафиновите листа могат да се използват в грижата за здравето, а не само за приготвянето на ястия.

Ползи за здравето:

  • Елиминират болката.
  • Увеличават и стимулират процеса на изпотяване.
  • Укрепват имунната система.
  • Увеличават умствената активност като цяло.
  • В допълнение, се използват за лечение на разширени вени и болки в ставите.

Съставки:

30 грама дафинови листа

250 мл зехтин

Получаване:

Почистете листата добре. Трябва да ги стриете, така че да започнат да освобождават масло. Ето защо те трябва да бъдат пресни, а не сухи.

Когато намачкате листата добре, ги поставете в съд с капак и изсипете зехтина. След това запечатайте буркана и го оставете в продължение на две седмици на хладно и сухо място.

С течение на времето ще трябва да подмените листата с нови, за да подобрите вкуса. Просто вземете пресни листа, измийте ги, стрийте ги и ги добавете в бурканчето със зехтин, затворете и оставете за още две седмици.

След като тези две седмици отминат, можете да извадите маслото. За да направите това, ще ви трябва марля. Просто поставете марлята върху съда, където ще излеете маслото и поставете сместа там. След това изцедете плата възможно най-много, за да съхраните, колкото е възможно повече масло.

Приложение:

Ако е необходимо, можете леко да загреете маслото. Внимателно втрийте маслото в болезнените стави.

Вижте още: Куркумата може да промени живота ви: Вижте как да я използвате!

В допълнение към лечението на ставите, маслото се използва и за лечение на мигрена и ушни инфекции. Ако имате силно главоболие, можете да масажирате с маслото и слепоочията си. Така болката ще изчезне много бързо.

Това масло може да замени аспирина, тъй като намалява телесната температура. Също така помага за премахване на болката в стомаха и червата, нормализира функциите на черния дроб и бъбреците и подобрява апетита.

loading...